Cozile de cireşe ajută în cazul infecţiilor urinare

Cozile de cireşe ajută în cazul infecţiilor urinare
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ca multe alte fructe, cireşele au părţi care pot fi folosite în scop medicinal şi nu este vorba despre sâmburi, ci de cozile acestora. Infuzia preparată din cozi de cireşe este indicată în afecţiuni urinare: nefrită, cistită, uretrită, retenţie urinară, colică renală, infecţie renală sau urinară, litiaza renală, uremie (creşterea cantităţii de acid uric din sânge când rinichiul bolnav nu îl elimină în totalitate), dar şi diaree, reumatism, artrită, gută, prevenirea aterosclerozei şi a pericarditei.

Conţinutul de uleiuri volatile, de săruri de potasiu, de flavonoide şi de tanin din cozile de cireşe ajută la ameliorarea simptomelor acestor afecţiuni şi la tratarea lor cu succes. Decoctul are efect diuretic. Peste o mână de cozi de cireşe uscate pune două căni de apă şi lasă-le să fiarbă împreună timp de zece minute. Focul trebuie să fie fixat la minimum. La final, acoperă vasul şi mai aşteaptă 20 de minute înainte de a strecura şi a bea decoctul. Dacă nu-l poţi bea într-o singură repriză, împarte cantitatea în trei şi ia acest leac de-a lungul unei zile. Ideal ar fi să continui să bei acest decoct pe o perioadă de două săptămâni pentru a avea rezultate bune. Pentru a creşte efectul diuretic, poţi să adaugi şi alte plante cu acţiune asemănătoare: mătase de porumb, frunze de merişor, coada-şoricelului, frunze de albăstrele.

Cură indicată în litiaza renală

Persoanele care suferă de litiază renală sau care au ureea şi creatinina mărite pot ţine şi o cură de o lună cu decoct din cozi de cireşe. La două-trei linguri de plantă pui două căni cu apă şi dai totul la fiert pentru un sfert de oră. Trebuie să-l bei treptat, pe parcursul unei zile. O ameliorare a stării generale de sănătate ar putea apărea la doar câteva zile de tratament.

Reglează digestia

Când te confrunţi cu diaree sau cu dureri de stomac, te salvează cozile de cireşe uscate şi păstrate în săculeţi bine închişi. Din două linguri de plantă şi o cană cu apă fiartă poţi face un ceai contra durerilor gastrice. Păstrezi recipientul acoperit un sfert de oră, apoi filtrezi ceaiul şi-l bei călduţ. Una-două căni de ceai sunt de-ajuns pentru ca durerea să scadă în intensitate.

În cazul în care ai probleme cu digestia accelarată la nivel intestinal şi apare diareea, pregăteşte repede un decoct dintr-o lingură de cozi uscate de cireşe şi dintr-o cană cu apă. Le laşi la fiert aproximativ cinci minute, apoi răcoreşti puţin decoctul şi-l bei neîndulcit.

Citit 1946 ori Ultima modificare Luni, 09 Septembrie 2019 12:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.