Infecţia care te trimite la urgenţe

Infecţia care te trimite la urgenţe

sanatate.bzi.ro
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Erizipelul este o infecţie a pielii provocată de un streptococ. Denumirea vine de la grecescul „erizipelas”, care înseamnă roşeaţă a pielii. Infecţia poate afecta orice zonă a pielii şi se manifestă ca o erupţie roşie, umflată, caldă şi dură la atingere, foarte dureroasă, aspectul fiind acela al cojii de portocală, potrivit portalului sfatulmedicului.ro. Leziunea se extinde cu câţiva centimetri pe zi. Diagnosticul este pus de cele mai multe ori târziu, atunci când pacientul, nemaisuportând durerea, ajunge la urgenţe sau la medicul dermatolog. Tratamentul constă în antibiotice, în comprese sterile care să împiedice extinderea infecţiei şi în medicamente pentru ameliorarea durerii, dacă este cazul. În judeţul Galaţi, conform Institutului Naţional de Statistică, au fost diagnosticate 13 cazuri de erizipel, în primele şase luni ale anului, faţă de 25, în prima jumătate a anului trecut.

Citit 2154 ori Ultima modificare Luni, 30 Septembrie 2019 17:39

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro