Pericolul nevăzut din unele pliculeţe de ceai
Foto: antena3.ro

Pericolul nevăzut din unele pliculeţe de ceai
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Anumite pliculeţe de ceai pot lăsa în cană miliarde de microparticule din plastic în momentul în care sunt scufundate în apă fierbinte, conform unui studiu recent realizat de cercetătorii de la Universitatea MCGill din Montreal, Canada, informează cba.ca.

Studiul, publicat recent în revista "Science & Technology", a atras atenţia că, odată scufundate în apa clocotită, pliculeţele de ceai lasă în aceasta peste zece miliarde de particule microplastice şi nanoplastice, acestea fiind la un nivel „de mii de ori mai mare decât cele raportate anterior în alte alimente”, atrag atenţia coordonatorii studiului.

„Până în prezent, nu există nicio cercetare concludentă în ceea ce priveşte posibilele efecte asupra sănătăţii în urma ingerării unor astfel de particule”, atenţionează coautorul studiului, Laura M. Hernandez.

Pungile de ceai examinate în studiul MCGIll au fost confecţionate din plastic PET sau nailon. „De cele mai multe ori, aceste pungi de ceai au formă triunghiulară şi permit persoanei care bea ceaiul să vadă frunzele prin pungă”, a completat Hernandez.

Studiul realizat de cercetătorii de la Universitatea MCGill se alătură mai multor oameni de ştiinţă care studiază particulele de plastic din alimente şi apă.

Citit 2826 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Octombrie 2019 14:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.