Pericolul nevăzut din unele pliculeţe de ceai

Pericolul nevăzut din unele pliculeţe de ceai

antena3.ro
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Anumite pliculeţe de ceai pot lăsa în cană miliarde de microparticule din plastic în momentul în care sunt scufundate în apă fierbinte, conform unui studiu recent realizat de cercetătorii de la Universitatea MCGill din Montreal, Canada, informează cba.ca.

Studiul, publicat recent în revista "Science & Technology", a atras atenţia că, odată scufundate în apa clocotită, pliculeţele de ceai lasă în aceasta peste zece miliarde de particule microplastice şi nanoplastice, acestea fiind la un nivel „de mii de ori mai mare decât cele raportate anterior în alte alimente”, atrag atenţia coordonatorii studiului.

„Până în prezent, nu există nicio cercetare concludentă în ceea ce priveşte posibilele efecte asupra sănătăţii în urma ingerării unor astfel de particule”, atenţionează coautorul studiului, Laura M. Hernandez.

Pungile de ceai examinate în studiul MCGIll au fost confecţionate din plastic PET sau nailon. „De cele mai multe ori, aceste pungi de ceai au formă triunghiulară şi permit persoanei care bea ceaiul să vadă frunzele prin pungă”, a completat Hernandez.

Studiul realizat de cercetătorii de la Universitatea MCGill se alătură mai multor oameni de ştiinţă care studiază particulele de plastic din alimente şi apă.

Citit 2112 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Octombrie 2019 14:52

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro