Aplicaţie pentru persoanele vârstnice

Aplicaţie pentru persoanele vârstnice

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a lansat o aplicaţie digitală cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice. Cu ajutorul acestui program, asistenţii medicali şi cei sociali pot oferi o îngrijire mai bună persoanelor în vârstă.

Aplicaţia digitală interactivă se numeşte „WHO ICOPE Handbook App” şi oferă sfaturi practice pentru problemele cu care se confruntă persoanele în vârstă, cum ar fi limitările de mobilitate, pierderea auzului sau a vederii, malnutriţia, declinul cognitiv şi depresia. Cu ajutorul acestei aplicaţii, personalul medical şi asistenţii sociali sunt instruiţi pentru a rezolva cât mai bine nevoile persoanelor în vârstă.

„Este esenţial ca serviciile pentru persoanele în vârstă să fie incluse în pachetele de îngrijire medicală universală”, a transmis directorul departamentului Maternal, dr. Anshu Banerjee, informează OMS, conform adevarul.ro. 

Populaţia lumii îmbătrâneşte într-un ritm rapid. Până în 2050, una din cinci persoane va avea peste 60 de ani. Numărul celor peste 80 de ani este prevăzut să se tripleze, de la 143 milioane, în 2019, la 426 milioane, în 2050.

Citit 872 ori Ultima modificare Marți, 08 Octombrie 2019 14:44

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro