Aplicaţie pentru persoanele vârstnice

Aplicaţie pentru persoanele vârstnice
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a lansat o aplicaţie digitală cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice. Cu ajutorul acestui program, asistenţii medicali şi cei sociali pot oferi o îngrijire mai bună persoanelor în vârstă.

Aplicaţia digitală interactivă se numeşte „WHO ICOPE Handbook App” şi oferă sfaturi practice pentru problemele cu care se confruntă persoanele în vârstă, cum ar fi limitările de mobilitate, pierderea auzului sau a vederii, malnutriţia, declinul cognitiv şi depresia. Cu ajutorul acestei aplicaţii, personalul medical şi asistenţii sociali sunt instruiţi pentru a rezolva cât mai bine nevoile persoanelor în vârstă.

„Este esenţial ca serviciile pentru persoanele în vârstă să fie incluse în pachetele de îngrijire medicală universală”, a transmis directorul departamentului Maternal, dr. Anshu Banerjee, informează OMS, conform adevarul.ro. 

Populaţia lumii îmbătrâneşte într-un ritm rapid. Până în 2050, una din cinci persoane va avea peste 60 de ani. Numărul celor peste 80 de ani este prevăzut să se tripleze, de la 143 milioane, în 2019, la 426 milioane, în 2050.

Citit 1532 ori Ultima modificare Marți, 08 Octombrie 2019 14:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.