Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
2 comentarii

Un raport al Institutului Naţional de Statistică dezvăluie că o parte semnificativă a românilor se află în incapacitatea de a accesa servicii medicale, ceea ce ne transformă într-o ţară de bolnavi cronici.
Jumătate de milion de români au renunţat să mai apeleze la medic în 2018, pentru că nu-şi mai permit acest lucru, arată un raport al Institutului Naţional de Statistică. „Această situaţie nu a survenit pentru prima dată anul trecut, decenii de acces limitat la îngrijire medicală de calitate ducând în prezent la o situaţie generală de sănătate care este deficitară: un locuitor al României din cinci are o problemă cronică de sănătate sau o invaliditate”, subliniază experţii "Monitorului Social".
Datele arată că 296.000 de locuitori ai României aflaţi în incapacitatea de a accesa servicii medicale ca urmare a lipsei de resurse financiare locuiesc în mediul rural, în timp ce 262.000  sunt din mediul urban. Potrivit aceluiaşi raport, 19,5 la sută din populaţia aflată în ţară suferă din cauza unei afecţiuni cronice sau a unei invalidităţi. Atunci când procentul este defalcat pe categorii de vârstă, datele arată că 2,4 la sută dintre aceştia sunt adulţi tineri sau foarte tineri (16-49 ani), 5,5 la sută au vârste curprinse între 50 şi 64 de ani, iar 11,6 la sută au vârste de peste 65 ani.

Citit 1084 ori Ultima modificare Luni, 07 Octombrie 2019 16:35

2 comentarii

 • postat de Pesamosca Miercuri, 09 Octombrie 2019 22:13 89.136.231.*** Link la comentariu
  0
  4

  Exista o mafie si o incompetenta in sistemul sanitar de nici macar ministrul nu poate sa o destructureze. Se invart si se fura miliarde de lei si nimeni nu raspunde pentru asta. Au interesul sa ia banul si cam atat. Daca iti e rau iti face analize peste o luna dar pana atunci e prea tarziu si mori. Si mort si cu banii luati si umilit. Asta e daca sunt lasati la conducere oameni rai, lacomi si hoti.

  Raportează
 • postat de ariciul Marți, 08 Octombrie 2019 08:39 92.114.82.*** Link la comentariu
  0
  4

  Ba terminati cu prostiile.deabia am fost la nutritie si diabet,si sunt programat peste o saptamana.Hipertensiv dupa EKG,facuta in combinat acum 5 ani si platita de buna ,la o clinica privata ca sa scap de darea mitei de randuri si de asteptare.Si cand ajungi in sfarsit la consultatie,nu ti se da un tratament care sa te vindece ,sau ce e mai bun,ti se da o reteta lunga care sa-i faca oameni pe proprietarii de farmacii ,de pe Brailei ,si de pe langa alte spitale unde au aparut cele mai multe.La urgenta te duci pe targa,ti se face un calmant si ....acasaaaa.Dupa doua zile ,la urgenta iar.Eu am avut noroc,m-am dus si a treia oara cand deabia atunci mi sa dat ce trebuia si mi so pus un diagnostic dupa trei...Nu e de noi.....va mai mira ca nu mai merg oamenii la medic?le e lehamite si stau pana cand vine ...chipurile SALVAREA,taman cand nu pre mai au ce sa salveze.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.