Seleniul oferă protecţie în faţa mai multor tipuri de cancer

Seleniul oferă protecţie în faţa mai multor tipuri de cancer
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Seleniul este un mineral vital pentru producerea unui antioxidant primar al organismului, care se găseşte în fiecare celulă. Printre cele mai bune surse naturale de seleniu se numără ceapa şi usturoiul.

Seleniul este necesar pentru producerea de glutation peroxidază, un antioxidant care se găseşte în fiecare celulă. Seleniul şi vitamina E sunt sinergice, adică unul creşte puterea celuilalt şi, împreună, previn sau cel puţin încetinesc procesul de îmbătrânire. Potrivit "Bibliei vitaminelor", coordonată de farmacologul dr. Earl Mindell, bărbaţii par să aibă mai multă nevoie de seleniu. Aproape jumătate din seleniu se concentrează în testicule şi în porţiuni din conductele seminale adiacente prostatei. De asemenea, seleniul este pierdut prin materialul seminal. 

Necesarul de seleniu este de 70 de micrograme pe zi, pentru bărbaţi, şi de 50 de micrograme pe zi, pentru femei. Acest mineral ajută la protecţia împotriva cancerelor – de vezică urinară, tiroidă şi prostată - şi reduce riscul de accident vascular cerebral. Totodată, poate ajuta şi la prevenirea bolilor cardiovasculare, la păstrarea elasticităţii ţesuturilor, menţinându-le tinere. Seleniul ajută la tratarea şi prevenirea mătreţii, dar şi la atenuarea bufeurilor şi a problemelor la menopauză.

Cele mai bune surse naturale de seleniu sunt fructele de mare, rinichii, ficatul, germenii de grâu, tărâţele, tonul, ceapa, roşiile, usturoiul, broccoli şi orezul brun.

Citit 2305 ori Ultima modificare Vineri, 11 Octombrie 2019 18:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.