Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, o propunere legislativă care prevede că lucrătorii expuşi agenţilor cancerigeni sau mutageni, precum şi la pulberi minerale pneumoconiogene vor beneficia de supravegherea stării de sănătate şi după încetarea acestei activităţi profesionale. Camera Deputaţilor este for decizional.
"În cursul activităţii profesionale, lucrătorii pot fi expuşi anumitor riscuri ale căror repercusiuni asupra sănătăţii pot să apară la mulţi ani după încetarea expunerii". Pentru a beneficia de un diagnostic precoce şi de o abordare terapeutică care să asigure un pronostic favorabil, starea de sănătate a acestor lucrători va trebui verificată periodic şi după încetarea expunerii sau a activităţii profesionale. Prin lucrător expus se înţelege orice persoană care dovedeşte expunerea profesională la agenţi cancerigeni sau mutageni şi la pulberi minerale pneumoconiogene prin documente oficiale stabilite prin ordin al ministrului Sănătăţii", prevede textul adoptat.
Supravegherea medicală post-expunere profesională se va realiza prin cabinetele de medicina muncii şi prin secţiile/compartimentele de medicina muncii din structura spitalelor publice, care preiau de la structurile de medicina muncii care au avut în supraveghere astfel de lucrători dosarele celor care şi-au încetat activitatea. Preluarea dosarelor se face în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a legii.

Citit 1086 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Octombrie 2019 16:37

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro