Un nou transplant de organe

Un nou transplant de organe
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Trei români şi un străin au primit organe de la un bărbat de 43 de ani, din judeţul Bihor, aflat în moarte cerebrală, după ce a căzut de la etajul patru al unui bloc.

"În noapte de vineri spre sâmbătă, mai multe echipe de medici au prelevat inima, ficatul, rinichii şi corneea de la un bărbat de 43 de ani din Aleşd, judeţul Bihor. Medicii au făcut tot ce s-a putut pentru salvarea lui, însă a doua zi s-a instalat tabloul de moarte cerebrală. Trecând peste această imensă tragedie, sora bărbatului şi-a dat acordul pentru prelevarea de organe. Operaţia a durat mai bine de cinci ore - a început la ora 3,00 dimineaţa şi s-a sfârşit în jurul orei 8,30”, a precizat, sâmbătă, Agenţia Naţională de Transplant (ANT), într-o postare pe Facebook.

Potrivit ANT, ficatul va merge la Institutul Clinic Fundeni, rinichii la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca, iar corneea la Spitalul Militar Central din Capitală.

"Pentru că nu s-a găsit receptor compatibil în ţară, cordul a fost prelevat de o echipă de medici din München, prin Eurotransplant. Plămânii nu s-au prelevat pentru că avea contuzie pulmonară", a declarat medicul Carmen Pantiş, coordonator regional ANT.

Citit 745 ori Ultima modificare Luni, 21 Octombrie 2019 18:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.