Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

​În România sunt autorizate sub 4.000 de medicamente, ceea ce înseamnă mai puţin de jumătate din media numărului de medicamente autorizate în ţările Uniunii Europene. "Subfinanţarea sistemului şi politica populistă a preţului medicamentului - cel mai mic din UE - nu a făcut decât ca, azi, să nu mai avem nicio şansă la viaţă, deoarece am rămas fără medicamente. Guvernul demis lasă în urmă doar cimitire pline", acuză reprezentanţii Alianţei Pacienţilor Cronici din România.

„Intenţia unor măsuri pompieristice ale ministrului Sănătăţii nu au determinat decât panică în rândul pacienţilor rămaşi fără tratamente, iar lucrurile s-au agravat de la o zi la alta. În 2, 4 și 6 noiembrie, se vor retrage din România încă 21 de medicamente fără alternativă terapeutică. Zeci de mii de români, pacienţi cronici, nu vor mai avea acces la niciun fel de tratament medicamentos", atrage atenţia Alianţa Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (APAC), conform hotnews.ro.

Au dispărut medicamente pentru care nu există alternativă în farmacii

Reprezentanţii asociaţiei au întocmit şi o radiografia actuală a sistemului de sănătate din România. Astfel, în ţara noastră am ajuns în situaţia ca pacienţii să îşi mai câştige dreptul la sănătate/tratamente doar în instanţă. Bolnavii au fost lăsaţi fără medicamente esenţiale; dispariţia medicamentelor fără alternative terapeutice nu a fost urmată şi de soluţii venite din partea Ministerului Sănătăţii, fapt care face în continuare victime. De asemenea, nimeni din cadrul comisiilor consultative ale Ministerului Sănătăţii nu şi-a asumat, până acum, dispariţia medicamentelor pentru care mai există totuşi alternative terapeutice pe piaţa din România. Asociaţia de pacienţi subliniază faptul că deşi aceste produce farmaceutice pot fi înlocuite, nu se ţine seama de efectele farmacologice diferite ale fiecărui medicament, chiar dacă vorbim de molecule din aceeaşi clasă terapeutică. Nu în ultimul rând, reprezentanţii asociaţiei spun că autorităţile au ignorat studiile clinice care ar fi adus bani la buget şi ar fi salvat vieţi.

Citit 602 ori Ultima modificare Luni, 04 Noiembrie 2019 17:30

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro