Presiunea atmosferică şi durerile de cap

Presiunea atmosferică şi durerile de cap

Internet
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Diferenţele de presiune atmosferică provocate de vreme sau de schimbarea altitudinii influenţează organismul uman, iar unele persoane sunt mai sensibile decât altele.

„Presiunea atmosferică scăzută poate cauza dureri de cap prin faptul că se creează o diferenţă de presiune între atmosfera înconjurătoare şi sinusuri, care sunt umplute cu aer”, declară medicul neurolog Matthew Fink, pentru The New York Times. Acest lucru duce la dilatarea sinusurilor, în special dacă este asociată cu o congestie sau un blocaj, precum sinuzita.

„Acelaşi lucru se poate întâmpla cu articulaţiile persoanelor care suferă de artrită”, spune medicul. Din această cauză, scăderea presiunii atmosferice care se manifestă înaintea unei furtuni poate să accentueze durerile de articulaţii.

„Presiunea atmosferică ridicată nu cauzează de obicei probleme, cu excepţia valorilor extreme”, adaugă specialistul. De exemplu, presiunea apei poate să provoace probleme grave pentru cei care fac scufundări la adâncimi mari, din cauza faptului că azotul se dizolvă în sânge când se află sub presiune pentru o anumită perioadă de timp. Presiunea este eliminată când scufundătorul se ridică prea repede la suprafaţă, iar gazul se expandează şi formează bule, ceea ce poate fi fatal.

Citit 1259 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Noiembrie 2019 16:11

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro