Sucul de morcovi poate preveni cancerul

Sucul de morcovi poate preveni cancerul

Internet
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Sucul de morcovi proaspăt stors are un gust deosebit şi foarte răcoritor. Este o sursă importantă de minerale, fibre, vitamine şi antioxidanţi care îţi protejează părul, pielea şi starea de sănătate în general. Chiar dacă te-ai obişnuit să-l bei din când în când, precis nu te-ai gândit că această băutură delicioasă poate deveni o terapie de bază pentru combaterea cancerului. Numeroase studii de specialitate au relevat că antioxidanţii din componenţa sucului de morcovi reduc riscul de afecţiuni cardiovasculare şi de cancer. Culoarea intensă pe care o are sucul de morcovi nu sugerează numai gustul lui senzaţional, ci indică efectul rapid împotriva celulelor maligne. În cadrul unui studiu care a vizat fumătorii, s-a observat că persoanele care includ sucul de morcovi în meniul zilnic au un risc de cancer pulmonar cu 33 la sută mai redus.

Potrivit oamenilor de ştiinţă din Japonia, consumul zilnic de betacaroten prin intermediul unui pahar de suc de morcovi reprezintă o metodă sigură de prevenire a cancerului de colon.

De asemenea, un studiu realizat în 2011 a relevat că acest suc poate extermina celulele canceroase şi previne metastaza în cazul leucemiei.

Totodată, studiile realizate de cercetătorii de la Harvard au demonstrat că bărbaţii tineri care consumă des suc de morcovi pot preveni declanşarea cancerului de prostată.

Citit 588 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Noiembrie 2019 16:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.