Ananasul este un fruct tropical bogat în vitamine, enzime şi antioxidanţi. Totodată, conţine niveluri mari de magneziu, un antioxidant important, tiamină, şi vitaminele B1 şi B6 implicate în producţia de energie, având proprietăţi minunate pentru organism, şi anume.
Susţine sistemul imunitar
Ananasul conţine cantitatea recomandată de vitamina C, potrivit FDA. Vitamina C este un antioxidant solubil în apă care previne distrugerea celulară şi care ajută organismul în combaterea bolilor cardiovasculare şi a durerilor articulare.
Oase puternice
Ananasul ajută la păstrarea posturii şi sănătatea osoasă. Fructul conţine 75 la sută din cantitatea recomandată de mangan, mineral esenţial pentru dezvoltarea unor oase puternice şi a unor ţesuturi sănătoase. În 1994, un studiu sugera că manganul, alături de alte minerale, ajută la prevenirea osteoporozei la femeile care se află în postmenopauză.
Promovează sănătatea ochilor
Ananasul contribuie la reducerea riscului de degenerare maculară, o boală care afectează vederea oamenilor în vârstă, alături de nivelurile înalte de vitamina C şi alţi antioxidanţi.