Beneficiile ananasului pentru organism

Beneficiile ananasului pentru organism

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Ananasul este un fruct tropical bogat în vitamine, enzime şi antioxidanţi. Totodată, conţine niveluri mari de magneziu, un antioxidant important, tiamină, şi vitaminele B1 şi B6 implicate în producţia de energie, având proprietăţi minunate pentru organism, şi anume.

Susţine sistemul imunitar

Ananasul conţine cantitatea recomandată de vitamina C, potrivit FDA. Vitamina C este un antioxidant solubil în apă care previne distrugerea celulară şi care ajută organismul în combaterea bolilor cardiovasculare şi a durerilor articulare.

Oase puternice

Ananasul ajută la păstrarea posturii şi sănătatea osoasă. Fructul conţine 75 la sută din cantitatea recomandată de mangan, mineral esenţial pentru dezvoltarea unor oase puternice şi a unor ţesuturi sănătoase. În 1994, un studiu sugera că manganul, alături de alte minerale, ajută la prevenirea osteoporozei la femeile care se află în postmenopauză.

Promovează sănătatea ochilor 

Ananasul contribuie la reducerea riscului de degenerare maculară, o boală care afectează vederea oamenilor în vârstă, alături de nivelurile înalte de vitamina C şi alţi antioxidanţi.

Citit 707 ori Ultima modificare Duminică, 01 Decembrie 2019 19:22

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro