Angajaţii din România, cu nervii la pământ

Angajaţii din România, cu nervii la pământ
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Angajatorii din România sunt interesaţi de productivitatea angajaţilor, nu însă şi de modul în care aceştia fac faţă din punct de vedere mental stresului cotidian, arată un studiu recent. 

Astfel, mai mult de jumătate dintre angajaţi spun că managerii şi patronii nu sunt preocupaţi de sănătatea lor mintală. Stresul este o problemă importantă pentru angajaţi, aceştia reclamând faptul că prea multe sarcini ajung să-i suprasolicite din punct de vedere mental, atunci când aceste îndatoriri trebuie îndeplinite într-un interval prea mic de timp. În plus, şefii nu transmit un feedback pozitiv subordonaţilor, arată studiul efectuat de 4ServiceGroup România. 

”Întrebaţi care sunt cei mai mari factori de stres cu care se confruntă, o treime dintre angajaţii români au dat vina pe multitasking, urmată de orele suplimentare, volumul mare de muncă şi presiunile venite din partea conducerii sau ale colegilor. 23 la sută dintre repondenţi acuză responsabilităţile şi sarcinile neclare, dar şi faptul că nu primesc feedback-uri constructive din partea managerilor sau că aceştia au un stil dictatorial de management”, se arată în studiu. 

În 21 la sută dintre cazuri lipsesc procedurile şi un mod clar şi transparent de a face promovările. Unu din zece angajaţi români consideră foarte stresante conflictele cu colegii sau cu şefii, în timp ce cinci din 100 de angajaţi au menţionat printre factorii de stres izolarea şi plictiseala. În plus, şase la sută dintre repondenţi sunt foarte stresaţi la job deoarece consideră că nu au aptitudinile necesare pentru jobul actual, potrivit studiului. 

Angajaţii români sunt de părere că nici companiile nu acordă foarte multă importanţă unei bune stări mentale şi emoţionale la locul de muncă. Opt din zece angajaţi susţin că o stare psihică pozitivă este benefică pentru companie ”Pe de altă parte, mai mult de jumătate dintre angajaţi susţin că firma la care lucrează nu acordă deloc sau acordă foarte puţină importanţă acestui aspect. Numai 12 la sută dintre românii care lucrează într-o companie cred că firma lor e conştientă de importanţa stării emoţionale şi mentale a angajaţilor săi”, se mai arată în studiu.

Citit 1979 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Decembrie 2019 17:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.