Mulţi medici din Europa nu cred în eficienţa vaccinurilor

Mulţi medici din Europa nu cred în eficienţa vaccinurilor
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Comisarul european pentru Sănătate, Vytenis Andriukaitis, spune că mulţi dintre medicii europeni nu cred în eficienţa vaccinurilor. Pe de altă parte, comunitatea medicală internaţională atrage atenţia că, tocmai datorită vaccinurilor, o serie de boli foarte grave, care de multe ori duceau la deces sau la invaliditate, au putut fi eradicate sau se află la un pas de eradicare.

„Sunt foarte îngrijorat în privinţa faptului că aproximativ 20 la sută dintre practicienii din cadrul sistemului de sănătate nu cred ei înşişi că vaccinarea poate preveni în mod efectiv pandemiile”, a spus comisarul european, care a prezentat, săptămâna trecută, un raport privind starea sănătăţii în Uniunea Europeană (UE).

Comisarul a arătat, de asemenea, că UE se confruntă cu o lipsă accentuată de personal sanitar. „Nu sunt destui medici generalişti, nu sunt destule asistente, trebuie să facem ţările membre să discute despre aceste lucruri, despre planificări, despre forţa de muncă din sănătate, despre planurile de pensionare, dar şi despre modurile de recrutare şi despre posibilităţile de conectare a nevoilor cu resursele”, a spus Vytenis Andriukaitis, conform Digi24.

„Dumpingul social (plecarea masivă a locuitorilor din zonele sărace către zone sau ţări mai bine dezvoltate economic - n.r.) afectează cu adevărat o serie de ţări. Puteţi vedea în Franţa anumite regiuni abandonate unde se observă lipsa asistentelor şi a medicilor. Este aceeaşi situaţie în România, dar şi în Grecia, mai ales dacă vorbim de asistente, se observă situaţii disproporţionate. Trebuie să încurajăm miniştrii sănătăţii să analizeze în profunzime, pentru a înţelege imaginea de ansamblu, în ceea ce priveşte forţa de muncă, angajările, pensionarea, educaţia şi posibilităţile de dezvoltare a unei forţe complementare de muncă”, a adăugat el.

„Guvernul Marii Britanii a ales o singură cale: de a invita specialişti din ţările mai puţin dezvoltate, dar este incorect şi complet lipsit de etică. Dar, desigur că este treaba guvernelor României sau Lituaniei să abordeze aceste chestiuni direct cu guvernul Marii Britanii. Să le spună să renunţe la aceste practici. Trebuie să schimbăm această situaţie, să avem acorduri interguvernamentale, de cooperare, pentru a vedea ce poate fi făcut, pentru a echilibra cu adevărat această situaţie”, a mai spus comisarul.

Citit 1609 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Decembrie 2019 17:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.