Beneficiile uleiului de măsline extravirgin

Beneficiile uleiului de măsline extravirgin
Sursă sănătoasă de grăsime
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Uleiul de măsline extravirgin are un conţinut semnificativ de grăsimi mononesaturate şi acid oleic, nutrienţi ce au fost asociaţi cu un risc scăzut de a dezvolta boli coronariene. De curând, oamenii au început să-şi îndrepte atenţia spre acest ulei şi cercetătorii fac din ce în ce mai multe studii care arată cât de multe beneficii poate avea uleiul de măsline pentru organism, fie că este folosit pe cale internă sau externă.

Iată cele mai importante beneficii şi utilizări ale uleiului de măsline:

Fortifică sistemul imunitar

Sistemul imunitar este foarte important, deoarece rolul său este de a lupta împotriva virusurilor, a bacteriilor şi a altor microorganisme care provoacă boli. Uleiul de măsline extravirgin este bogat în antioxidanţi şi alţi nutrienţi esenţiali, care fortifică sistemul imunitar şi oferă organismului protecţie împotriva bolilor.

Ţine sub control nivelul de colesterol

Uleiul de măsline extravirgin este foarte util pentru a ţine sub control nivelul colesterolului şi a elimina excesul din organism. Grăsimile mononesaturate pot creşte nivelul colesterolului „bun” şi pot stimula eliminarea colesterolului „rău”, prevenind astfel dezvoltarea bolilor cardiace.

Reduce tensiunea arterială

Trei linguri de ulei de măsline extravirgin pe zi sunt suficiente pentru a reduce tensiunea arterială. Conform mai multor studii, grăsimile sănătoase din componenţa acestui ulei pot reduce nivelul tensiunii arteriale diastolice şi sistolice.

Te ajută să slăbeşti

Conţine o cantitate mare de grăsimi omega-3, adică acele grăsimi bune care conferă saţietate şi sunt importante pentru sănătatea organismului. În plus, atunci când vrei să slăbeşti este foarte important să consumi grăsimi sănătoase, deoarece acestea stimulează metabolismul. Uleiul de măsline este un bun înlocuitor pentru unt, care conţine multe calorii şi nu este recomandat, dacă vrei să scapi de kilogramele în plus.

Acţionează împotriva îmbătrânirii premature

Uleiul de măsline funcţionează ca un antioxidant şi, odată aplicat pe piele, compuşii săi chimici previn îmbătrânirea prematură cauzată de factorii poluanţi. După cum bine ştim, oxidarea este un proces care produce radicali liberi, responsabili pentru distrugerea celulelor. Ei bine, antioxidanţii pe care îi conţine uleiul de măsline sunt, de fapt, conservanţii naturali ai acestuia, care încetinesc procesul de râncezire al uleiul. Aceştia acţionează la fel şi în cazul degradării premature a aspectului pielii. Mai mult, aplicat pe faţă după ce ai petrecut mult timp în soare, uleiul de măsline are rol de protecţie împotriva formării de celule cauzatoare de cancer.

Citit 6526 ori Ultima modificare Duminică, 19 Ianuarie 2020 13:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.