Remedii naturiste pentru arsurile la stomac
Foto: CSID

Remedii naturiste pentru arsurile la stomac
Cum tinem aciditatea gastrică sub control
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Arsurile la stomac sunt provocate de o hiperaciditate gastrică, iar senzaţia resimţită este una extrem de neplăcută. În multe cazuri, aceste arsuri pot duce la apariţia gastritei, dar şi a altor complicaţii precum ulcere gastrice. Cu o dietă echilibrată, însă, săracă în grăsimi, dulciuri şi alimente care fermentează, putem ţine aciditatea gastrică sub control. De asemenea, pentru calmarea simptomelor, putem apela la următoarele remedii:

Migdalele

Uleiul pe care îl conţin migdalele neutralizează aciditatea gastrică, iar senzaţia neplăcută de arsură în gât şi în coşul pieptului dispare. Dacă suferiţi de această afecţiune, ar fi bine să aveţi în casă o pungă cu migdale fără sare. Oleaginoasele se păstrează în recipiente închise ermetic, la întuneric şi răcoare. Ar trebui consumate repede, deoarece nu rezistă prea mult şi râncezesc. Puteţi consuma, de asemenea, şi lapte de migdale deoarece este alcalin şi neutralizează acizii din stomac.

Ceai de tei

Ceaiul de tei calmează durerile de stomac. După mesele grele sau copioase beţi o ceaşcă de ceai de tei neîndulcit. Are efect calmant, neutralizează acidul gastric şi vă induce o stare de linişte şi relaxare. Ceaiul de tei se găseşte în magazine la pliculeţe, dar şi la pungă. Cel mai recomandat ar fi să folosiţi frunze şi flori de tei culese chiar de voi şi puse la uscat.

Bananele

Arsurile gastrice pot fi combătute cu succes dacă mâncaţi banane coapte. Aceste fructe exotice, care se găsesc la noi în orice magazin, acţionează ca un pansament pentru stomac. Recomandat este să cosumaţi zilnic câte o banana, mai ales după mesele copioase sau bogate în alimente acide care nu vă fac bine. Alegeţi banana galbene, foarte coapte.

Iaurt simplu, slab

Printre tratamentele naturiste pentru arsuri la stomac se numără şi iaurtul simplu, natural. Consumaţi câte un iaurt mic pe zi! Alegeţi iaurt clasic, simplu, slab, fără îndulcitori, coloranţi sau arome. Iaurtul cu fructe nu este indicat deoarece nu este foarte sănătos. Zaharurile şi E-urile nu vă vor ajuta prea mult dacă suferiţi, ocazional, de arsuri stomacale.

Lapte fără grăsime

Laptele cu conţinut scăzut de grăsimi sau care nu conţine deloc grăsimi este un ajutor de nădejde la care puteţi apela atunci când vă confruntaţi cu hiperaciditate gastrică. Dacă resimţiţi arsuri mai ales noaptea, în timp ce dormiţi, seara, înainte de culcare beţi o cană cu lapte călduţ. Este relaxant, combate aciditatea şi vă ajută să dormiţi bine întreaga noapte.

Citit 4546 ori Ultima modificare Vineri, 28 Februarie 2020 17:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.