Tratamente din plante pentru psoriaziz

Tratamente din plante pentru psoriaziz
Secretele pielii sănătoase
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Psoriazisul este o afecţiune autoimună care compromite sănătatea pielii. Se estimează că acesta afectează aproximativ doi la sută din populaţie. În multe cazuri, se manifestă simultan cu afecţiunea cunoscută sub numele de artrită psoriazică. Simptomele sunt incomode şi se pot agrava dacă nu este aplicat un tratament în timp util. Din fericire, unele tratamente pe bază de plante pentru psoriazis pot ajuta la controlul acestuia.

Aloe vera

Fără îndoială, aloe vera este unul dintre cele mai populare tratamente din plante pentru psoriazis. Datorită proprietăţilor sale calmante, antibacteriene şi răcoritoare, aloe vera este o opţiune eficientă pentru a reduce iritaţia, durerea şi roşeaţa. Aceasta susţine chiar şi prevenirea infecţiilor. Aplică pe leziuni gel de aloe vera de trei ori pe săptămână, timp de trei sau patru săptămâni. Dacă simptomele persistă, ia o pauză de o săptămână, apoi începe din nou tratamentul cu aloe vera.

Turmeric

Turmericul este un condiment antiinflamator care aparţine aceleiaşi familii ca ghimbirul. Compusul său activ, curcumina, a oferit rezultate pozitive în tratamentul psoriazisului. Datorită efectului său antibacterian şi calmant, turmericul reduce riscul de infecţii şi calmează senzaţia de arsură. Te poţi bucura de beneficiile turmericului, utilizând geluri cu aplicare topică sau diverse preparate naturale. O opţiune excelentă este amestecul de pudră de turmeric cu miere naturală. Poţi utiliza acest remediu pentru psoriazis timp de trei sau patru săptămâni.

Gălbenele comune

Decojirea şi mâncărimea ce apar în caz de psoriazis pot fi ameliorate prin aplicarea topică a gălbenelelor comune. Gălbenelele comune sunt o plantă antiinflamatoare cu multe beneficii pentru sănătatea pielii. Timp de sute de ani, au fost utilizate în tratamentul bolilor de piele, deoarece ajută la ameliorarea simptomelor precum umflăturile, roşeaţa şi exfolierea.

Băile în care adaugi cantităţi generoase de gălbenele, pot ajuta la ameliorarea simptomelor psoriazisului. În plus, poţi utiliza local extracte, creme sau uleiuri de gălbenele.

Muşeţel

Nu este niciun secret faptul că muşeţelul a fost folosit pentru problemele de la nivelul pielii timp de mulţi ani. Prin urmare, este un tratament ideal pentru simptomele psoriazisului, ale eczemelor şi ale altor afecţiuni ale pielii.

Infuzia de muşeţel poate fi aplicată pe leziuni asemenea unei loţiuni obişnuite. În mod ideal, ar trebui să profitaţi de proprietăţile acestei plante medicinale de două sau trei ori pe zi.

Citit 2206 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 Martie 2020 14:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.