COVID-19. Luni se montează aparatul de testare

COVID-19. Luni se montează aparatul de testare
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

În ședința ordinară de ieri a Consiliului Județean Galați alocările de sume către spitalele din subordine au însumat 1,9 milioane de lei.

Președintele Costel Fotea a declarat într-o conferință de presă că cel mai mare virament a fost către Spitalul Clinic Județean de Urgență, în valoare de 800.000 de lei, Spitalul de Boli Infecțioase a primit suma de 500.000 de lei, Spitalul de Pneumoftiziologie, 450.000 de lei, iar diferența merge către Spitalul Orășenesc din Târgu-Bujor.

”Oamenii din sănătate sunt în această perioadă în linia întâi a luptei cu Covid-19 și trebuie protejați”, a spus Fotea făcând trimitere și la situația existentă în prezent când anumiți dezinfectanți și măști de protecție se găsesc foarte greu. ”Aș dori să fac o solicitare pentru a plafona prețul unor astfel de produse”, a mai spus președintele CJ.

El a menționat data de luni, 23 martie, ca posibilitate certă de montare a aparatului PCR Real Time (achiziționat de Consiliul Județean la valoarea de 350.000 lei) pentru testarea suspecților de Covid-19 la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. ”Aparatul vine împreună cu 200 de teste, iar altele 1.500 au fost comandate de unitatea sanitară”, a mai precizat Costel Fotea, menționând că se dorește achiziționarea și unui al doilea aparat în săptămânile următoare, astfel încât, la un moment dat, să existe posibilitatea realizării a 250 de teste zilnic, capacitatea maximă a aparatului medical fiind de 140 de teste pe zi.

Totodată, președintele CJ a precizat că, în parteneriat cu Universitatea ”Dunărea de Jos”, se dorește omologarea la Ministerul Sănătății a unui dezinfectant a cărui rețetă a fost descoperită de unitatea de învățământ superior. ”Alocăm suma de 100.000 de lei, din care 10.000 mii pentru analize și 90.000 pentru materiale pentru a se putea distribui ulterior acest dezinfectant în unitățile sanitare și în toate UAT-urile din județ”, a precizat Costel Fotea.

 

Citit 5638 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 20:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.