Oțetul de mere, excelent tratament pentru ten

Oțetul de mere, excelent tratament pentru ten
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Oțetul de mere are o mulțime de beneficii pentru sănătatea noastră, acesta scăzând considerabil riscul apariției cancerului, stimulând metabolismul și scăzând chiar și nivelul de zahăr din sânge.

În ceea ce privește pielea noastră, oțetul de mere este, de asemenea, benefic, având capacitatea de a ucide anumite tipuri de bacterii și virusuri, Studiile au demonstrat că oțetul de mere ucide 90 la sută dintre bacteriile ce pot apărea la nivelul pielii și 95 la sută dintre virusuri.

Mai mult decât atât, oțetul de mere poate reduce și semnele și cicatricele lăsate pe piele de coșuri. Tratamentul cu oțet de mere poate fi asemănat cu peeling-ul chimic, pentru că îndepărtează straturile superficiale ale pielii, stimulând regenerarea acesteia.

Cum se foloseşte pentru regenerarea tenului

Înainte de a-l folosi, este bine să testezi efectul pe care îl are asupra pielii, aplicându-l pe un spațiu mic, pentru a observa dacă nu apar reacții adverse. Dacă totul este în regulă, poți parcurge următorii pași: Amestecă o parte de oțet cu patru părți de apă. Dacă ai tenul sensibil, poți dilua și mai mult amestecul. Aplică, apoi, amestecul pe pielea feței folosind o bucată de vată sau un disc cosmetic. Lasă amestecul să acționeze în jur de 15 minute, apoi clătește cu apă din abundență.

La sfârșit, aplică o cremă hidratantă. Poți folosi amestecul de trei ori pe săptămână, iar dacă este prea puternic pentru tine, ca exfoliant, îl poți utiliza ca adjuvant în tratamentul acneei și al punctelor de grăsime.

Citit 2593 ori Ultima modificare Duminică, 22 Martie 2020 19:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.