Tratamente naturiste pentru sinuzită

Tratamente naturiste pentru sinuzită
Spune adio durerilor de cap!
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Sinuzita acută este o afecțiune care conduce la inflamarea sinusurilor paranazale, consecința fiind obstrucția nazală. Persoana care suferă de sinuzită acută întâmpină dificultăți la respiratul pe nas. Zona din jurul ochilor și toată fața poate fi inflamată și pot apărea dureri pulsatile faciale sau de cap.

Diagnosticarea pentru sinuzita acută și sinuzita alergică începe cu istoricul medical al pacientului și cu examinarea fizică, după care urmează un plan de tratament care include medicamente, cum ar fi antiinflamatoare și spray-uri nazale.

Nu întotdeauna tratamentul medicamentos este prima soluție a medicilor specialiști, aceștia îți pot recomanda și tratamente naturiste pentru sinuzită, cum ar fi spălăturile nazale sau inhalarea aburilor cu ulei esențial. Iată care sunt cele mai eficiente tratamente naturiste pentru sinuzită.

Inhalația aburilor

Pentru această tehnică ai nevoie de o cratiță, un prosop, apă fiartă și uleiuri esențiale. Tot ce trebuie să faci este să pui apa pe foc până fierbe, oprește focul, adaugă uleiuri esențiale în funcție de preferință  și apleacă-te peste cratiță cu prosopul pe cap. Indicat ar fi să inhalezi timp de aproximativ opt-zece minute iar apoi să-ți sufli nasul bine, și să repeți procesul de două ori pe zi timp de o săptămână.

Ceaiul

Cel mai comun tratament naturist pentru sinuzită este ceaiul. Și mai exact: ceaiul de ghimbir, ceaiul verde și ceaiul de piper cayenne și lămâie. Durerile sunt ameliorate prin consumul de lichide care ajută la păstrarea mucusului diluat. Ceaiul poate fi îndulcit cu miere, care ajută la întărirea imunității organismului tău.

Hrean proaspăt

Probabil cel mai simplu tratament naturist pentru sinuzită este hreanul proaspăt! Rade o parte mică din hrean și inhalează, înghite jumătate de linguriță de hrean amestecat cu miere, dacă poți, pentru a elimina bacteria ce cauzează infecția sinusurilor. Repetă procesul de trei ori pe zi, dar încearcă să nu consumi hrean în cantități prea mari deoarece pot apărea efecte adverse, cum ar fi voma sau durerile de stomac.

Spălături nazale

Amestecă o lingură de sare și jumătate de lingură de bicarbonat cu jumătate de litru de apă caldă. Toarnă soluția într-un irigator, apleacă-te peste chiuvetă la 45 de grade apoi introdu soluția într-o nară, în câteva momente soluția se va scurge prin cealaltă nară. Repetă procesul de câteva ori pe zi.

Citit 2342 ori Ultima modificare Luni, 23 Martie 2020 20:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.