Trei cadre medicale din Galaţi au fost testate pozitiv la COVID-19

Trei cadre medicale din Galaţi au fost testate pozitiv la COVID-19
Evaluaţi acest articol
(40 voturi)

Confirmări de COVID-19 în unităţile medicale din Galaţi. Este vorba despre trei angajate, din trei spitale diferite, care au fost deja confirmate pozitiv la testul de coronavirus - o biochimistă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei", o asistentă medicală de la Spitalul de Pediatrie "Sf. Ioan" şi o infirmieră de la Spitalul de Boli Infecţioase.

"Avem un caz confirmat la un asistent medical din cadrul Spitalului de Pediatrie. Facem anchetă epidemiologică. Mai multe date nu vă putem oferi în acest moment", ne-a declarat dr. Iulia Moraru, director medical la Spitalul de Pediatrie Galaţi.

Anchetă epidemiologică se desfăşoară şi pentru celelalte două cadre medicale confirmate cu coronavirus. "La Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi, s-a înregistrat un singur caz pozitiv, la o infirmieră, care este asimptomatică, izolată, din data de 21 martie, la domiciliu. De, marţi seară, când am aflat rezultatul testului, a fost începută ancheta epidemiologică la caz, care a continuat în cursul zilei de miercuri. Au fost investigate toate cazurile expuse, respectiv contacţii apropiaţi ai cazului pozitiv. Bineînţeles, în conformitate cu metodologia actuală, se face doar izolare la domiciliu timp de 14 zile. Deci toate persoanele cu risc au fost identificate şi izolate la domiciliu şi, în cazul în care va apărea un caz deosebit de îmbolnăvire în rândul acestora, aceasta se va prezenta de urgenţă la spital. Toţi vor fi monitorizaţi, telefonic, de Direcţia de Sănătate Publică. La acest moment, reuşim să ne acoperim turele cu personalul rămas", ne-a declarat dr. Mihaela Debita, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Galaţi.

Cele trei persoane au fost plecate într-o excursie în Turcia şi au revenit în Galaţi cu un autocar în care erau în total 39 de oameni - cadre medicale sau foste cadre medicale. Întoarcerea a avut loc pe 13 martie, iar la vremea respectivă Turcia nu era printre ţările pentru care se impunea izolarea la domiciliu. Astfel că, deşi au ştiut de revenirea în ţară a autocarului cu cei 39 de pasageri, autorităţile nu au putut lua, legal, măsuri de izolare la domiciliu pentru aceştia. După confirmarea primului caz, însă, toţi cei care s-au aflat în autocar au fost izolaţi la domiciliu şi sunt în prezent monitorizaţi de Direcţia de Sănătate Publică Galaţi. De asemenea, contacţii direcţi ai celor trei pacienţi diagnosticaţi se află în izolare la domiciliu.

 

Citit 14952 ori Ultima modificare Vineri, 27 Martie 2020 00:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.