Bani europeni pentru spitalele COVID-19

Bani europeni pentru spitalele COVID-19
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ministerul Fondurilor Europene a anunţat, luni, că angajaţii instituţiei vor ajuta managerii spitalelor din reţeaua COVID-19 să acceseze mai rapid finanţările, oferind sprijin informatic la faţa locului şi în sistem videoconferinţă, iar spitalele pot deconta cheltuielile eligibile începând cu 1 februarie, valoarea maximă a fiecărui proiect fiind de 45 milioane de euro.

"Pentru facilitarea accesării cât mai rapide a celor 350 milioane de euro puse la dispoziţia spitalelor din reţeaua COVID-19, angajaţii Ministerului Fondurilor Europene vor oferi sprijin informatic la faţa locului şi în sistem videoconferinţă, astfel încât managerii spitalelor să depună rapid proiectele în aplicaţia informatică MySMIS prin care sunt gestionate cererile de finanţare", arată un comunicat emis de minister.

Iniţiativa, o premieră în administraţia publică, vine ca urmare a propunerii funcţionarilor ministerului, care vor astfel să salveze timp preţios pentru medici.

"La data promisă, adică pe 15 aprilie, am lansat în dezbatere publică Ghidul care reglementează în cel mai scurt timp posibil modul de acordare a finanţărilor pentru achiziţia de echipamente medicale şi de protecţie pentru spitalele din reţeaua COVID-19. Unităţile spitaliceşti pot deconta inclusiv achiziţiile făcute începând cu data de 1 februarie 2020, valoarea maximă a unui proiect fiind de 45 milioane de euro", a declarat ministrul Marcel Boloş.

El afirmă că, în intervalul 21-24 aprilie, toate unităţile spitaliceşti prevăzute în Ordinul Ministerului Sănătăţii, începând cu zonele critice ale ţării, vor fi contactate prin videoconferinţă de echipe mixte de experţi, pentru evaluarea nevoilor de asistenţă în utilizarea sistemului informatic MySMIS, în care se încarcă proiectele.

"Oriunde există solicitări exprese şi autorităţile permit accesul, angajaţii ministerului se vor deplasa fizic pentru acordarea suportului tehnic. Ne asigurăm astfel că proiectele pot fi depuse repede, iar medicii rămân concentraţi să salveze vieţi", afirmă Boloş.

Suplimentar, reprezentanţii spitalelor pot adresa întrebări lămuritoare la e-mail covid19.sanatate

fonduri-ue.ro sau direct din formularul de pe pagina ministerului.

"Echipa formată din reprezentanţi ai MFE prin Autoritatea de Management Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) şi ai Ministerului Sănătăţii răspunde în maxim 24 de ore solicitărilor. Până în prezent au fost primite peste 50 de solicitări de la unităţi spitaliceşti din întreaga ţară", mai informează ministerul.

Citit 1241 ori Ultima modificare Luni, 20 Aprilie 2020 17:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.