DSP Galaţi a rămas fără conducere, după o decizie a Ministerului Sănătăţii

DSP Galaţi a rămas fără conducere, după o decizie a Ministerului Sănătăţii
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Situaţie hilară la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, după ce Ministerul Sănătăţii a numit un director nou. Mai exact, ministrul Nelu Tătaru a numit în funcţia de director al DSP Galaţi un medic pe care l-a suspendat, pe 16 aprilie, din funcţia de conducere pe care o ocupa la Direcţia de Sănătate Publică din Argeş. Cum suspendarea a fost doar pentru perioada stării de urgenţă, iar directoarea a revenit pe post, ministerul a decis să o detaşeze la Galaţi. O dată cu această numire, promovarea temporară a doctoriţei Liliana Moise în funcţia de director executiv a încetat, iar DSP Galaţi a rămas astfel fără conducere.

Iar asta pentru că medicul argeşean Sorina Honţaru, care a condus DSP Argeş din anul 2014, nu s-a prezentat la postul de la Galaţi. Decizia Sorinei Honţaru a făcut ca Direcţia de Sănătate Publică Galaţi să rămână fără conducere, pentru că, odată cu numirea acesteia, promovarea în funcţia de director a Lilianei Moise a încetat, aceasta revenind pe postul pe care îl ocupase anterior.

"A încetat promovarea temporară în funcţia de director executiv a medicului Liliana Moise. Doamna Moise şi-a exprimat dorinţa de a nu i se mai prelungi promovarea în funcţia de director. Dumneaei a rămas şef serviciu control în sănătate publică. Tot ceea ce s-a întâmplat nu are nicio legătură cu numărul de cazuri şi de decese din cauza coronavirusului din judeţul nostru", ne-a explicat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.

Aşadar, Liliana Moise s-a întors la funcţia ocupată anterior promovării, iar conducerea DSP ar fi trebuit să îi revină, de ieri, doctoriţei Sorina Honţaru, care însă nu a reuşit să ajungă la Galaţi. Mai mult decât atât, medicul argeşean nu pare să îşi dorească să vină în oraşul de la Dunăre nici în perioada următoare. "Dr. Sorina Honţaru, director executiv la DSP Argeş, a contestat decizia Ministerului Sănătăţii şi nu s-a prezentat la post", a adăugat purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.

Iată că, din dorinţa de a scăpa de un om de la o instituţie, oficialii de la Bucureşti creează probleme mult mai mari. Şi asta pentru că, în plină pandemie de coronavirus, într-o ţară aflată în situaţie de alertă, DSP Galaţi a rămas fără conducere. Iar cei care pot să clarifice lucrurile sunt tot cei de la Ministerul Sănătăţii, care trebuie să numească, cel puţin până când se va lua o decizie privind contestaţia Sorinei Honţanu, un interimar la conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, instituţie care are multiple îndatoriri în această perioadă.

 

Citit 5531 ori Ultima modificare Joi, 21 Mai 2020 22:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.