Cât rămânem imuni în fața SARS-CoV-2

Cât rămânem imuni în fața SARS-CoV-2

Digi24
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
2 comentarii

Imunitatea la noul coronavirus SARS-CoV-2 ar putea dura doar șase luni, arată un studiu realizat de Universitatea din Amsterdam, care pune sub semnul întrebării utilitatea introducerii așa-numitelor "pașapoarte de imunitate". De fapt, nu există motive pentru a afirma cu certitudine că o persoană care a avut deja Covid-19 nu poate fi reinfectată, notează Euronews, citat de Rador.

Studiul a monitorizat zece persoane timp de 35 de ani, pentru a determina nivelurile de anticorpi după infecția cauzată de oricare dintre cele patru coronavirusuri sezoniere umane. Bărbații, cu vârste cuprinse între 27 și 40 de ani, au fost testați la intervale de trei sau șase luni.

Cercetătorii au descoperit că "durata imunității protectoare la coronavirusuri" este "îngrijorător de scurtă"; oamenii de știință au observat „reinfecții frecvente la 12 luni de la contaminare și o reducere substanțială a nivelului de anticorpi la doar șase luni distanță”. Totuși, cele patru tulpini de coronavirus uman sunt "diferite din punct de vedere biologic" și "au puține în comun, în afară de faptul că provoacă răceala comună", au subliniat oamenii de știință.

Citit 1433 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Mai 2020 22:59

2 comentarii

 • postat de Cetăţean Vineri, 29 Mai 2020 06:25 5.13.210.*** Link la comentariu
  0
  0

  Bine spus.... Delicat, dar, punctat....

  Raportează
 • postat de Ssshhh... Joi, 28 Mai 2020 14:04 77.111.247.*** Link la comentariu
  5
  5

  Nimeni nu are habar de nimic in legatura cu virusul asta (NICI MACAR DACA EXISTA CU ADEVARAT !!!) , apar in presa din toata lumea mii de teorii si de declaratii si de afirmatii si de strategii...TOATE ADEVARATE (!!!), nimeni nu cunoaste PERSONAL vreun decedat din cauza covid...peste tot, totul este tinut numai in secret si se vorbeste numai in soapte despre virusul asta...DAR TOATA LUMEA E EXPERTA SI EMANA STRATEGII SI SOLUTII !!!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.