Evaluaţi acest articol
(16 voturi)
3 comentarii

În acest sfârșit de săptămână, au fost confirmate, în județul Galați, 21 noi cazuri  - 12 sâmbătă și 9 duminică - de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Conform datelor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, în județul nostru au fost confirmate până acum 681 de cazuri de infectare cu COVID-19, iar dintre acestea 413 de persoane, cu opt (șase sâmbătă și două duminică) mai mult față de raportarea de vineri, au fost declarate vindicate. Alte 85 de persoane au decedat după ce s-au infectat cu COVID-19.
Datele DSP Galaţi arată și faptul că a scăzut atât numărul persoanelor care trebuie să stea în izolare la domiciliu.
Astfel, 467 de persoane – 133 sâmbătă și 334 duminică - au finalizat în acest weekend perioada de 14 zile în care au stat la domiciliu, în izolare la domiciliu rămânând 2.402 gălățeni. De asemenea, sâmbătă, cinci persoane au părăsit centrele de carantină, dar dumincă alți trei gălăţeni a ajuns într-un astfel de centru. Așadar, în prezent, în centrele de carantină instituționalizată mai sunt internați 43 de gălățeni.
Trebuie precizat că, în ultimele 48 de ore, au fost prelucrate 220 de teste – 137 sâmbătă și 83 duminică - pentru depistarea coronavirusului, numărul total de teste efectuate ajungând astfel la 7.544.

Creștere alarmantă a numărului de îmbolnăviri

Grupul de comunicare strategică a anunțat că până pe 14 iunie, la ora 13,00, pe teritoriul României, au fost confirmate 21.999 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 15.719 au fost declarate vindecate și externate, iar 1.410 persoane au decedat.

În intervalul 13.06.2020 (10,00) – 14.06.2020 (10,00) au fost înregistrate 16 decese (9 bărbați și 7 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Botoșani, Brașov, Călărași, Cluj, Iași, Olt, Sibiu și Suceava. 
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte  320 de noi cazuri de îmbolnăvire.
Având în vedere creșterea numărului de cazuri noi din ultimele zile, pentru care a fost confirmată infectarea cu noul coronavirus (COVID-19), autoritățile fac din nou apel către populație pentru respectarea cu strictețe a măsurilor generale de protecție sanitară – purtarea măștii în spații închise, păstrarea distanței față de alte persoane, evitarea atingerii suprafețelor comune și a contactului direct, igienizarea frecventă a mâinilor.
”Atragem atenția asupra faptului că, în absența asimilării conduitei sanitare responsabile, instituirea măsurilor de relaxare pentru reluarea activităților sociale și economice crește riscul de răspândire a virusului. Din acest motiv, contextul epidemiologic impune conformarea la măsurile de protecție sanitară printr-o atitudine precaută, preventivă, responsabilă, care să permită autorităților continuarea măsurilor pentru redeschiderea altor tipuri de activități”, susțin cei de la Grupul de Comunicare Strategică.
De asemenea, în secțiile de terapie intensivă sunt internați 165 de pacienți.
Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.985 de  persoane. Alte 97.750 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 560.596 de teste. 
Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 288 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 160.450 de lei, și au constata o nouă infracțiune pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Totodată, în data de 13 iunie a.c., 62 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituționalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituționalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Citit 6594 ori Ultima modificare Marți, 16 Iunie 2020 13:38

3 comentarii

 • postat de #incercati sa vreti sa traiti,bla,bla,bla... Joi, 25 Iunie 2020 09:53 185.220.101.*** Link la comentariu
  0
  0

  Sfat :Stai inchis in casa si cu masca pe figura !

  Raportează
 • postat de Gabi Luni, 15 Iunie 2020 22:47 5.13.152.*** Link la comentariu
  2
  2

  Parcurile de joacă, oficial închise, sunt pline de copii. Politia locala nu mai patrulează pe Faleză?

  Raportează
 • postat de incercati sa vreti sa traiti, nu garanteaza nimeni rezultatul dar sta in miinile voastre incercarea. Luni, 15 Iunie 2020 14:14 90.95.144.*** Link la comentariu
  4
  12

  din pacate eu cred ca muuulta lume si-a pierdut ratiunea, instintul de conservare, orice logica si indemn firesc din launtru mintii de a dorii A TRAI. viata data oricaruia dintre noi e un dar pe care l-am primit. nu stiu de unde, da sa fie primit......politica din "90 incoace a creat monstrii. s-a distrus invatamintul, sanatatea, s-au inversat valorile, s-au imbogatit hotii, proxenetii, politicieni, politisti, magistrati corupti. ceilalti cei mai multi traiesc de pe o zi pe alta.... televiziuni si ziare si can-can-uri, posturi de radio otravite de cei ce vor sa se imbogateasca pe prostia celor ce au rezultat din manipularea mintilor romanilor de atiti ani au creat un specimen uman ce si-a pierdut spiritul de conservare ce a fost primit prin nastere. cind ai venit pe pamint ai primit un dar imens......
  mergi in autobuze persoane in virsta spun ca totul e mina lui johannis, pnl, care nu vor sa dea pensie la oameni....mergi la o bere la terasa toti zic ca e manipulare, vorbesc tare ca sa se auda in toata locatia: E O MINCIUNA.....dar cea mai mare si prosteasca intrebare pe care am auzit-o in ultimile zile de nu stiu cite ori esta: STI PE CINEVA BOLNAV SAU MORT DE COVID? cind la intrebarea asta vom raspunde toti: DA, este deja prea tirziu. cred ca deja e tirziu dar poate nu PREA TIRZIU.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.