Concediile medicale nu mai trebuie vizate de medicii de familie

Concediile medicale nu mai trebuie vizate de medicii de familie
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Persoanele care se îmbolnăvesc şi au nevoie de concediu medical nu mai sunt nevoite să treacă pe la medicul de familie pentru vizarea certificatului medical. Astfel, certificatele medicale emise de medicii specialişti pot fi predate direct angajatorului, scrie avocatnet.ro.

Modificarea este prevăzută într-un ordin comun al Ministerului Sănătăţii şi al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, publicat în Monitorul Oficial.

Așadar, din modelul noului certificat de concediu medical a dispărut rubrica dedicată medicului de familie. Până acum, prin completarea acesteia, medicul de familie dovedea că a luat în evidență certificatul medical eliberat de medicul specialist.

O altă noutate adusă de Ordinul MS și CNAS nr. 1.092/745/2020 este introducerea unei rubrici speciale pentru părinții care au copii cu afecțiuni grave. Prin urmare, noul formular pentru acordarea concediului medical cuprinde și o rubrică în care medicul curant va trece codul numeric personal al copilului bolnav pentru care se acordă certificatul medical.

Pentru a beneficia de concediu medical este nevoie de un stagiu minim de cotizare, respectiv șase luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.

Citit 19792 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Iulie 2020 19:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.