Trei focare active în Galați. Relaxarea și concediile, surse de infectare
Foto: Marian Calestru

Trei focare active în Galați. Relaxarea și concediile, surse de infectare
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

57 de cazuri noi de infectare cu coronavirus și trei focare active. Două dintre focare sunt în spitale, iar un altul la Serviciul Județean de Ambulanță Galați. Aceasta este situația epidemiologică la nivelul județului Galați, după ce s-au efectuat 15.289 de teste.

În ultimele 24 de ore, au fost făcute 346 de teste pentru depistarea coronavirusului, atât pentru persoanele care au fost deja declarate pozitive, cât și pentru cei care s-au prezentat pentru prima dată la un laborator. Astfel, în urma testărilor, Direcția de Sănătate Publică a raportat 57 de cazuri noi, numărul total al infectărilor ajungând acum la 1.786. Dintre persoanele declarate pozitive, 935 au fost declarate vindecate, cu 25 mai mult față de raportarea de miercuri. Totodată, 113 persoane și-au pierdut viața după ce s-au infectat cu coronavirus, ultimul deces fiind raportat în ultimele 24 de ore.

Printre cei confirmați până acum, 169, cu trei mai multe față de raportarea de miercuri, sunt cadre medicale de la Spitalul Județean de Urgență, iar alte 23 sunt cadre medicale de la Spitalul de Pediatrie ”Sf. Ioan”. ”Este un caz de transmitere comunitară la o doamnă asistentă, care a avut simptomatologie minimă, noi am testat-o imediat ce a declarat această simptomatologie și a ieșit pozitiv. Imediat s-a închis secția respectivă, s-a testat tot personalul aferent. Suntem într-o perioadă de transmitere comunitară, mare parte dintre cei pozitivi sunt asimptomatici, și atunci am decis să testăm absolut tot spitalul pentru a identifica aceste cazuri asimptomatice și a limita transmiterea în rândul personalului nostru. În urma urma testării întregului personal medical au ieșit 23 de cazuri pozitive, dintre care patru erau în concediu  de odihnă, nu au activat în spital în perioada aceasta. Starea de sănătate a celor depistați cu coronavirus este bună, niciun cadru medical nu a fost internat până în  momentul de față, fiind asimptomatici sau cu simptomatologie minoră”, ne-a declarat dr. Iuliana Moraru, reprezentantul Spitalului de Pediatrie Galați.

Transmiterea comunitară a creat probleme și la Serviciul Județean de Ambulanță, unde a reapărut un focar de coronavirus. ”Avem patru cazuri de salariați pozitivi și șase care sunt contacți și sunt izolați la domiciliu. Din cei patru, doar o singură colegă, o asistentă, este cu sursă necunoscută, ceilalți trei au luat virusul din familie sau în timpul concediului”, ne-a explicat dr. Mihai Polinschi, purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Galați.

Pentru a evita răspândirea virusului, au fost impuse mai multe restricții la Serviciul Județean de Ambulanță. ”Au fost reluate măsurile din starea de urgență, cu închiderea sau izolarea dormitoarelor și a spațiilor de servire a mesei, s-a reinstruit tot personalul. Am făcut ce este posibil pentru a limita acest focar, dar, în contextul actual de transmitere comunitară intensă, este foarte greu, pentru că virusul poate fi luat de oriunde”, a adăugat medicul Mihai Polinschi.

Conform Direcției de Sănătate Publică, de la începutul pandemiei și până acum, în județul Galați au fost infectate 265 de cadre medicale.

Citit 9610 ori Ultima modificare Duminică, 02 August 2020 12:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.