Trei focare active în Galați. Relaxarea și concediile, surse de infectare

Trei focare active în Galați. Relaxarea și concediile, surse de infectare

Marian Calestru
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)
10 comentarii

57 de cazuri noi de infectare cu coronavirus și trei focare active. Două dintre focare sunt în spitale, iar un altul la Serviciul Județean de Ambulanță Galați. Aceasta este situația epidemiologică la nivelul județului Galați, după ce s-au efectuat 15.289 de teste.

În ultimele 24 de ore, au fost făcute 346 de teste pentru depistarea coronavirusului, atât pentru persoanele care au fost deja declarate pozitive, cât și pentru cei care s-au prezentat pentru prima dată la un laborator. Astfel, în urma testărilor, Direcția de Sănătate Publică a raportat 57 de cazuri noi, numărul total al infectărilor ajungând acum la 1.786. Dintre persoanele declarate pozitive, 935 au fost declarate vindecate, cu 25 mai mult față de raportarea de miercuri. Totodată, 113 persoane și-au pierdut viața după ce s-au infectat cu coronavirus, ultimul deces fiind raportat în ultimele 24 de ore.
Printre cei confirmați până acum, 169, cu trei mai multe față de raportarea de miercuri, sunt cadre medicale de la Spitalul Județean de Urgență, iar alte 23 sunt cadre medicale de la Spitalul de Pediatrie ”Sf. Ioan”. ”Este un caz de transmitere comunitară la o doamnă asistentă, care a avut simptomatologie minimă, noi am testat-o imediat ce a declarat această simptomatologie și a ieșit pozitiv. Imediat s-a închis secția respectivă, s-a testat tot personalul aferent. Suntem într-o perioadă de transmitere comunitară, mare parte dintre cei pozitivi sunt asimptomatici, și atunci am decis să testăm absolut tot spitalul pentru a identifica aceste cazuri asimptomatice și a limita transmiterea în rândul personalului nostru. În urma urma testării întregului personal medical au ieșit 23 de cazuri pozitive, dintre care patru erau în concediu  de odihnă, nu au activat în spital în perioada aceasta. Starea de sănătate a celor depistați cu coronavirus este bună, niciun cadru medical nu a fost internat până în  momentul de față, fiind asimptomatici sau cu simptomatologie minoră”, ne-a declarat dr. Iuliana Moraru, reprezentantul Spitalului de Pediatrie Galați.
Transmiterea comunitară a creat probleme și la Serviciul Județean de Ambulanță, unde a reapărut un focar de coronavirus. ”Avem patru cazuri de salariați pozitivi și șase care sunt contacți și sunt izolați la domiciliu. Din cei patru, doar o singură colegă, o asistentă, este cu sursă necunoscută, ceilalți trei au luat virusul din familie sau în timpul concediului”, ne-a explicat dr. Mihai Polinschi, purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Galați.
Pentru a evita răspândirea virusului, au fost impuse mai multe restricții la Serviciul Județean de Ambulanță. ”Au fost reluate măsurile din starea de urgență, cu închiderea sau izolarea dormitoarelor și a spațiilor de servire a mesei, s-a reinstruit tot personalul. Am făcut ce este posibil pentru a limita acest focar, dar, în contextul actual de transmitere comunitară intensă, este foarte greu, pentru că virusul poate fi luat de oriunde”, a adăugat medicul Mihai Polinschi.
Conform Direcției de Sănătate Publică, de la începutul pandemiei și până acum, în județul Galați au fost infectate 265 de cadre medicale.

Citit 8606 ori Ultima modificare Duminică, 02 August 2020 12:21

10 comentarii

 • postat de Cetatean Vineri, 24 Iulie 2020 21:23 95.77.107.*** Link la comentariu
  0
  1

  Mai usor cu acuzele. Inainte de a judeca pe cineva , incearca sa te imaginezi in locul sau(impartialitate) si sa fii in acea situatie. Se numeste empatie, o trasatura mai rar intalnita in aceste vremuri haotice. Astazi, in mare disperare , am avut nevoie de ajutorul unui specialist pentru un bolnav cronic in faza terminala , care nu isi doreste internarea. Am gasit solicitudine, incurajare si un sfat prompt atat de la ''112'', cat si de la Serviciul de Ambulanta. Le multumesc pe aceasta cale. NB Nu ii mai bagati in aceeasi oala pe adevaratii profesionisti sufletisti cu insii care au obtinut functii pe cai politice sau numai de dansii stiute...Se vor cerne si ei in timp.

  Raportează
 • postat de Ion Vineri, 24 Iulie 2020 20:11 5.13.153.*** Link la comentariu
  0
  0

  Bine ca nu sunt cazuri declarate si in combinatul Liberty! Daca se inchide si fluxul cald de la covid?
  Avem noroc de un management performant...ar putea lua notite toti de la CS Liberty! Cum ar fi ca DSP-ul sa ii dea jos pe muncitorii inghesuiti in autobuzele conventie dimineata/seara?

  Raportează
 • postat de Ion Vineri, 24 Iulie 2020 17:42 109.166.134.*** Link la comentariu
  3
  11

  Știu câțiva mari "epidemiologi" care spun că virusul acesta fie nu există, fie e o răceală, fie e făcut de "marile puteri" ca oamenii să poarte mască și să fie urmăriți. Aceste mari "personalități" sunt găsite de obicei la un șpriț in renumite spelunci gălățene (baruri cu locuri în picioare) își împart clipuri de pe rețelele sociale și exclamă: "Uite, vezi, nu e niciun virus, vezi tu virusul în această poză?"; Nu există așa ceva, nemernicii ăștia care ne conduc vor să ne implanteze un cip ca să știe cât bem! Dar nu ne lăsăm noi păcăliți!"
  Iar apoi oamenii pleacă acasă turmentați, împrăștiind viruși și bucurandu-se că au reușit încă o dată să dejoace planurile celor care vor să afle informații vitale ultrasecrete despre viața lor, informații atât de speciale încât am putea afla tratamentul oricărei boli dacă am reuși să-i accesăm creierul cu aceste cipuri.
  Trist dar adevărat, unii dintre noi se cred prea speciali dacă au ajuns să creadă că "marile puteri" ar fi vreodată interesate de ce anume gândesc.

  Raportează
 • postat de Radler Vineri, 24 Iulie 2020 12:44 194.105.20.*** Link la comentariu
  11
  19

  Ce sa-i faci .......LIPSA DE CIVILIZATIE a oamenilor este GRAVA ....multi dintre ei s-au SALBATICIT in 30 ani de asa zisa democratie ...atat in tara dar mai ales in afara - de unde au adus tot ce era mai prost .........
  Mai grav este ca unii oameni cu asa zisa pregatire in anumite domeniii ....INCALCA GRAV multe reguli ...mai ales cele medicale .....care inseamna VIATA / MOARTE .......ma refer la personalul medical dar si la ceilalti care decid in aceasta perioada de COVID-19 ....
  SCHIMBAREA MENTALITATII ........problema ROMANIEI.........de 30 ani .......

  Raportează
 • postat de ... Vineri, 24 Iulie 2020 12:12 83.103.186.*** Link la comentariu
  9
  23

  Nu relaxarea si concediile sunt cauza infectarii !!! Ci lipsa testarii in masa a populatiei !!! De bun simt si de responsabilitate nu mai aduc vorba!

  Raportează
 • postat de ADYtza74 Vineri, 24 Iulie 2020 12:02 86.124.206.*** Link la comentariu
  10
  18

  Vina cea mai mare o au cei care le-au dat drumul din spitale celor bolnavii

  Raportează
 • postat de dan Vineri, 24 Iulie 2020 09:43 86.127.215.*** Link la comentariu
  6
  42

  In primul rand este protectia personala a individului indiferent de gradul de intelectual si anume IGIENA (am vazut persoane care ,fiind obligate sa poarte masca in magazin, la iesirea din magazin stateau pe capota masinii si mancau pizza ...la metro ... cu aceleasi maini care puteau fi infectate ) in al doilea rand este PROTECTIA PERSONALA SI DISTANTAREA SOCIALA (chiar daca am simptome stau acasa sa nu transmit mai departe sun medicul de familie si prezint situatia) in al treile rand RESPECTUL SI CIVILIZATIA COLECTIVA

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Vineri, 24 Iulie 2020 09:15 188.24.217.*** Link la comentariu
  7
  31

  Asistenele de la spitalul de copii nu purtau masti de saptamani intregi unele dintre ele! am auzit doi copilasi vorbind in alt context... asta acum o luna si... asa ca despre ce vorbim?
  Plus motoritatile care nu-s in stare mai de nimic... acu mai vor si alegeri... daca UNUL are virusul din sectia de votare... si intra cateva sute intr-o zi este prapad! N-am invatat si nu vrem sa invatam deloc din proprile greseli sau a celor din jur!

  Raportează
 • postat de Ingrijorare Vineri, 24 Iulie 2020 08:24 89.39.81.*** Link la comentariu
  8
  30

  Numarul testarilor trebuie crescut. Sunt persoane simptomatice in Galati care nu au avut unde sa se testeze in perioada asta. Numarul imbolnavirilor este mult mai mare decat cel declarat

  Raportează
 • postat de Adrian Vineri, 24 Iulie 2020 00:11 89.39.81.*** Link la comentariu
  10
  67

  Slaba pregatire a autoritatilor genereaza numarul mare de infectari. In loc sa copiem modelul de afara noi e frecangim pe aici si suntem plini de specialisti care se imbolnavesc ei insisi de covid...

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.