România va beneficia de peste 25.000 de doze de Remdesivir

România va beneficia de peste 25.000 de doze de Remdesivir
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

25.157 de flacoane de Remdesivir vor ajunge în România, în trei tranşe, a anunțat Ministerul Sănătății. Remdesivir este singurul tratament aprobat oficial, în Uniunea Europeană, pentru boala COVID-19.

Concret, flacoanele de Veklury (Remdesivir) vor ajunge în țara noastră în cadrul unui contract finanțat de Comisia Europeană cu compania producătoare, scrie Mediafax. Pe 7 august este așteptată prima tranşă, de 6.026 de flacoane. Cantitatea va ajunge pentru un număr de peste 1.200 de pacienţi eligibili - cinci flacoane pentru un pacient. Aceasta repartiţie făcută de experţii Comisiei Europene ţine cont de numărul cazurilor de COVID-19 pentru ultimele 14 zile. În acest sens, România primeşte a doua cea mai mare cantitate, după Spania. Pe 11 septembrie vom primi a doua tranşă din acest medicament: 10.336 de flacoane, iar pe data de 9 octombrie vom primi 8.795 de flacoane.

Livrarea acestor cantităţi se va face în depozitele Companiei Unifarm, de unde vor fi distribuite spre spitale desemnate prin Ordin de Ministru. În jur de 30.000 de pacienţi din spaţiul european care au simptome severe de Covid vor beneficia de acest tratament.

Remdesivir este un antiviral care, conform studiilor efectuate până acum, are un efect clar asupra reducerii timpului de vindecare în cazul pacienţilor cu forme severe de COVID-19. Medicamentul a fost creat iniţial de compania Gilead pentru boala virală Ebola şi pentru infecţiile cu virusul Marburg.

Citit 1650 ori Ultima modificare Luni, 03 August 2020 18:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.