Cum reacționează pacienții cu forme moderate de COVID la Remdesivir

Cum reacționează pacienții cu forme moderate de COVID la Remdesivir
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Pacienţii cu forme medii de COVID-19 au evoluat spre bine după ce au primit, timp de cinci zile, tratament cu Remdesivir, însă continuarea tratamentului până la ziua a zecea nu a prezentat beneficii şi nu a scurtat în mod semnificativ perioada de internare în spital, arată datele unui nou studiu, citat de Reuters, scrie Agerpres.

Studiul a fost realizat pe 600 de pacienţi, iar concluziile au fost publicate în Journal of the American Medical Association. Datele strânse arată că pacienţii cu forme moderate ale bolii, care au fost trataţi cu Remdesivir timp de cinci zile, au avut o şansă semnificativ mai mare de îmbunătăţire a stării de sănătate decât pacienţii din grupul martor, care au primit un tratament standard. Însă cercetătorii sunt de părere că importanţa clinică a beneficiilor aduse de Remdesivir este incertă.

În prezent, Remdesivir este folosit după ce a primit o autorizaţie de utilizare de urgenţă din partea Administraţiei americane pentru Alimente şi Medicamente (FDA) pentru tratarea pacienţilor spitalizaţi cu cazuri severe de COVID-19, boala provocată de noul coronavirus. În prima parte a acestei luni, compania Gilead a solicitat aprobarea deplină a FDA pentru Remdesivir.

Tratamentul cu Remdesivir a fost aprobat și la nivelul Uniunii Europene, 30.000 de pacienți urmând să beneficieze de acesta, în cadrul unui program finanțat de Comisia Europeană cu 63 milioane de euro. România va primi 25.157 de flacoane de Veklury (Remdesivir), în mai multe tranșe, suficiente pentru tratarea a 5.000 de pacienți.

Citit 1617 ori Ultima modificare Luni, 24 August 2020 23:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.