Ajutorul medical prompt vine de la motocicliștii SMURD

Ajutorul medical prompt vine de la motocicliștii SMURD
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Gălățenii vor putea primi mult mai rapid ajutor medical. Și asta pentru că în dotarea ISU-SMURD Galați au ajuns două motociclete de prim ajutor.

Cele două motociclete, echipate cu toate dispozitivele medicale necesare acordării extrem de rapide a primului ajutor (defibrilator semi-automat, balon de resuscitare, trusă cu laringoscop, aspirator de secreții și geantă medicală de urgență conținând alte echipamente specifice), au intrat în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Eremia Grigorescu” al Județului Galați. De asemenea, acestea sunt dotate și cu dispozitive de avertizare sonoră și luminoasă, dar și cu sisteme speciale de comunicații, așa că șoferii vor fi obligați să le acorde prioritate, la fel ca și ambulanțelor. ”Municipiul Galați face parte din orașele cu aglomerare urbană, această nouă dotare fiind foarte necesară în lupta cu secundele. Nici un efort nu este prea mare, atunci când rezultatul este salvarea unei vieți” a declarat colonelul Ion Toma, Inspector Șef al Inspectoratului pentru Situații de  Urgență Galați.

Cele două motociclete, care au costat 70.000 de euro, au fost achiziționate de Fundația pentru SMURD, cu ajutorul unui sponsor, și date în folosința ISU Galați. ”Galațiul este ultimul oraș care se alătură proiectului nostru, care, pentru noi, este foarte important deoarece pot fi salvate mult mai multe vieți prin ajungerea  la caz a  echipajelor în doar trei - cinci minute, lucru imposibil de realizat cu ambulanța. În caz de stop cardio-respirator  supraviețuirea depinde de cât de repede reușești să începi compresiile toracice, să începi de defibrilezi pacientul. Sunt cazuri în care pacientul supraviețuiește, dar din punct de vedere neurologic rămâne în stare vegetativă. Echipajele moto, printr-o intervenție rapidă, pot face mult mai mult decât echipajele convenționale cu ambulanță”, ne-a explicat dr. Radu Gabriel Rotaru, reprezentant Fundația SMURD și coordonator proiect.

Motocicletele pot fi văzute zilele acestea în traficul din Galați și vor fi conduse de cei 10 paramedici SMURD care au beneficiat de cursuri specifice de perfecționare pentru conducerea în condiții periculoase.

Citit 3388 ori Ultima modificare Joi, 17 Septembrie 2020 14:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.