Evaluaţi acest articol
(12 voturi)
4 comentarii

Consiliul Județean Galați a atribuit recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), la valoarea de 370 de mii lei (fără TVA), serviciile de proiectare cu fazele Studiu de fezabilitate (SF) şi Proiect Tehnic (PT), inclusiv studii de teren şi alte studii specifice, documentaţii suport pentru obţinerea de avize, acorduri şi autorizaţii, verificare tehnică de calitate a proiectului şi detaliilor de execuţie, asistenţă tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul “Extindere pe verticală cu un nivel și heliport – Parcare supraetajată Spitalul Clinic Județean de Urgență”.

Durata de prestare a serviciilor este de 105 zile de la ordinul de începere a serviciilor, astfel: 45 de zile pentru predarea SF, inclusiv predare studii şi documentaţii necesare în vederea obţinerii Certificatului de Urbanism şi avize pentru Autorizaţia de Construire ce se pot obţine la baza acestui SF și 60 de zile pentru predarea PT, inclusiv verificare tehnică a documentaţiei şi documentaţia pentru avize necesare în vederea obţinerii Autorizaţiei de Construire.
Având în vedere solicitările de locuri de parcare venite atât din partea personalului medical, dar şi din partea pacienţilor, însoţitorilor acestora, cât şi a riveranilor, este oportună extinderea cu un etaj a clădirii existente şi mărirea astfel cu aproximativ 150 de locuri de parcare. Oportunitatea construirii unui heliport este determinată de rezolvarea cazurilor pacienţilor aflaţi în stare gravă care vor putea fi aduşi de urgenţă la spital cu elicopterul în orice oră din zi şi din noapte. De asemenea, pentru transferul cât mai rapid al pacienţilor la Unitatea de Primiri Urgenţe, heliportul va fi dotat cu lift exterior, se arată în expunerea de motive din SEAP.
De întocmirea acestor studii și documentații se va ocupa firma doljeană D&I Construct SRL, specializată în ”Activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea”, împreună cu subcontractantul Pro Concept SRL. Conform datelor de la Ministerul Finanțelor Publice, D&I Construct SRL a realizat în anul fiscal 2019 venituri totale de aproximativ 2,12 milioane lei și un profit net de 445 mii lei cu un număr mediu de nouă salariați.

Citit 3371 ori Ultima modificare Luni, 09 Noiembrie 2020 01:44

4 comentarii

 • postat de @Cineva, fandosit și plictisit Joi, 15 Octombrie 2020 08:41 5.13.170.*** Link la comentariu
  2
  2

  @Cineva

  Te rog iartă-mă că îți spun în felul acesta, dar tu ești prost sau doar te prefaci? Și cei ca tine la fel. Întreb pentru că eu cred că voi aveți o problemă cu capul.

  Te deranjează zgomotul nu-i așa?
  Dar bănuiesc că în mintea ta creață, zvăpăiată ai pretenția ca la nevoie să fii ajutat, salvat rapid și eficient cu ajutorul elicopterului Smurd, așa-i? Voi tot veșnic nemulțumiți. Există o vorbă românească perfect adevărată: "Suferă baba la frumusețe".

  Unii ați vrea dacă ar funcționa astfel să aveți și aeroport lângă voi dar dacă s-ar putea de preferat să nu se audă nici musca nu-i așa. Vă mai treziți oare vreodată din beția prostiei și a ifoselor voastre, a aroganței deșănțate a voastră? Oare specia asta de gălățean fandosit e unică pe lume, numai gălățenii(unii) sunt într-atât de ticăloși?

  De asta nu ați avut niciodată nimic bun realizat, construit aici în Galați...și nici nu veți avea atâta timp cât gândiți și vă comportați în felul acesta. De aceea brăilenii v-au luat-o cu mult înainte, ei sunt cu mult în fața voastră și ei vor avea și pod ca rută de tranzit a orașului lor(că vouă gălățenilor nu vă place traficul rutier), fiindcă ei brăilenii au știut să țină cu orașul lor, ei brăilenii au știut să nu strâmbe din nas la propunerea de realizare a proiectelor de modernizare a orașului lor. La noi gălățenii au vrut mereu doar ca orașul lor(Galațiul) să fie ocolit de toți. Dar vreți investitori care să vină să creeze locuri de muncă. Dar voi vreți investitori care să vină să vă bată la ușă. Dar voi zevzecii de gălățeni fandosiți(unii gălățeni) să așteptați ca investitorii să ne pice din cer. Hal de populație sinistră trăiește în acest oraș GALAȚI. Mutați-vă naibii din orașul ăsta dacă nu vă convine...de preferat ar fi să vă mutați sictiriților pe altă planetă, poate așa scăpăm de voi și astfel poate va avea și orașul acesta GALAȚI o șansă la modernizare, o șansă la dezvoltare. Fiindcă, din păcate, cu voi nu se poate face, realiza nimic în orașul acesta GALAȚI, plin cu strâmbători din nas cărora le pute orice s-ar face și orice s-ar vrea a se realiza bun în orașul acesta. Ne-au plecat copii, tineretul spre alte meleaguri mai bune, spre alte zări cu oameni sănătoși, zdraveni la minte fiindcă în GALAȚI nu se mai poate cu voi...că a rămas doar bătrânețea și neputința.

  Marș în văgăuna din care ați ieșit.

  Raportează
 • postat de dan Miercuri, 14 Octombrie 2020 18:11 86.127.208.*** Link la comentariu
  0
  4

  Eu am avut un consult la spital si am parcat in parcare, gardianul te indruma unde sa parchezi , de obicei demisolul si parterul sunt pentru cadrele medicale , restul ce nu se ocupa sunt pentru pacienti sau apartinatori

  Raportează
 • postat de Cineva Miercuri, 14 Octombrie 2020 10:56 109.103.136.*** Link la comentariu
  17
  13

  Cu parcarea nu e nici o problema, chiar este benefica.
  Insa heliportul va aduce o poluare sonora masiva ( la orice ora din zi si din noapte ).
  Locuitorii din zona imediat apropiata vor fi foarte afectati.
  Se respecta legea prin aceasta decizie sau nu mutam in alta parte ?

  Raportează
 • postat de Cristian Miercuri, 14 Octombrie 2020 07:04 5.13.139.*** Link la comentariu
  3
  13

  Si parcarea cand va putea fi folosita si de insotitorii pacientilor? Momentan la poarta gardianul nu te lasa sa parchezi acolo.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.