Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
2 comentarii

Remdesivirul, medicamentul antiviral experimental al laboratorului american Gilead, are un efect slab - sau deloc - asupra duratei spitalizării pacienţilor bolnavi de COVID-19 sau asupra şanselor de supravieţuire ale acestora, arată rezultatele unui studiu clinic efectuat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează Reuters, potrivit news.ro.

Prin studiul său, numit ”Solidaritate”, OMS a evaluat efectele unor posibile tratamente - inclusiv ale remdesivirului, hidroxiclorochinei, combinaţiei lopinavir-ritonavir (un tratament omologat împotriva HIV) şi interferon - asupra unui număr de 11.266 de pacienţi adulţi din peste 30 de ţări. Rezultatele studiului, anunţate joi de OMS, urmează să fie analizate în continuare.
Pe de altă parte, date ale unui studiu american cu privire la Remdesivir au arătat, luna aceasta, că tratamentul permite o scurtare cu cinci zile a perioadei de vindecare a pacienţilor.
Gilead a declarat pentru Reuters că datele OMS ”par inconsistente” cu cele obţinute în urma unor studii care validează beneficii clinice ale medicamentului său.
”Suntem îngrijoraţi că datele care provin din acest studiu mondial deschis nu au fost examinate riguros pentru a permite o discuţie ştiinţifică constructivă”, apreciază laboratorul american.

Citit 1427 ori Ultima modificare Vineri, 16 Octombrie 2020 17:56

2 comentarii

 • postat de Boborul Luni, 19 Octombrie 2020 17:54 95.76.0.*** Link la comentariu
  1
  2

  Si la ce ne mai trebuie noua remdesivir, hidroxiclorchina, metadoxicina etc ori vaccin daca purtam masca si ne spalam pe maini si pe dinti ?

  Raportează
 • postat de Doftor Arahat Luni, 19 Octombrie 2020 12:51 78.96.82.*** Link la comentariu
  1
  4

  Remdesivirul nu e bun, iar chinina (hidroxiclorchina) te vindeca de virus, dar ataca inima potrivit OMS, desi miliarde de oameni s-au vindecat de MALARIE cu acest produs, pe intreaca planeta. Nici vaccinul rusesc nu e bun din cate spune OMS, desi l-au cumparat deja numeroase tari, printre care Brazilia. Dar ce ne trebuie noua, la romani, medicamente si vaccnuri daca doar purtand masca si spalandu-ne pe maini si pe picioare am facut praf virusul asta ?

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro