Remdesivirul nu scurtează boala COVID-19, potrivit unui studiu

Remdesivirul nu scurtează boala COVID-19, potrivit unui studiu
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Remdesivirul, medicamentul antiviral experimental al laboratorului american Gilead, are un efect slab - sau deloc - asupra duratei spitalizării pacienţilor bolnavi de COVID-19 sau asupra şanselor de supravieţuire ale acestora, arată rezultatele unui studiu clinic efectuat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează Reuters, potrivit news.ro.

Prin studiul său, numit ”Solidaritate”, OMS a evaluat efectele unor posibile tratamente - inclusiv ale remdesivirului, hidroxiclorochinei, combinaţiei lopinavir-ritonavir (un tratament omologat împotriva HIV) şi interferon - asupra unui număr de 11.266 de pacienţi adulţi din peste 30 de ţări. Rezultatele studiului, anunţate joi de OMS, urmează să fie analizate în continuare.

Pe de altă parte, date ale unui studiu american cu privire la Remdesivir au arătat, luna aceasta, că tratamentul permite o scurtare cu cinci zile a perioadei de vindecare a pacienţilor.

Gilead a declarat pentru Reuters că datele OMS ”par inconsistente” cu cele obţinute în urma unor studii care validează beneficii clinice ale medicamentului său.

”Suntem îngrijoraţi că datele care provin din acest studiu mondial deschis nu au fost examinate riguros pentru a permite o discuţie ştiinţifică constructivă”, apreciază laboratorul american.

Citit 1905 ori Ultima modificare Vineri, 16 Octombrie 2020 17:56

2 comentarii

 • postat de Boborul
  Luni, 19 Octombrie 2020 17:54
  95.76.0.***
  Si la ce ne mai trebuie noua remdesivir, hidroxiclorchina, metadoxicina etc ori vaccin daca purtam masca si ne spalam pe maini si pe dinti ?
  1
  2
  Raportează
 • postat de Doftor Arahat
  Luni, 19 Octombrie 2020 12:51
  78.96.82.***
  Remdesivirul nu e bun, iar chinina (hidroxiclorchina) te vindeca de virus, dar ataca inima potrivit OMS, desi miliarde de oameni s-au vindecat de MALARIE cu acest produs, pe intreaca planeta. Nici vaccinul rusesc nu e bun din cate spune OMS, desi l-au cumparat deja numeroase tari, printre care Brazilia. Dar ce ne trebuie noua, la romani, medicamente si vaccnuri daca doar purtand masca si spalandu-ne pe maini si pe picioare am facut praf virusul asta ?
  1
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.