România ar putea produce din nou vaccin antigripal

România ar putea produce din nou vaccin antigripal
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Comandantul Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino”, colonel doctor Florin Oancea, a declarat că, în prezent, se fac teste în cadrul institutului pentru un vaccin gripal, iar dacă acestea vor fi reuşite şi produsul va fi unul sigur, atunci, anul viitor, se va putea ieşi pe piaţă cu acest vaccin, scrie news.ro.

Col. Florin Oancea a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă, că echipa de producţia a vaccinului antigripal desfăşoară, în prezent, mai multe activitităţi. “S-au efectuat testele de producţie reală a vaccinului pe loturi de ouă embrionate, ceea ce a permis atât adaptarea protocoalelor de lucru, mentenanţa, recalibrarea echipamentelor, cât şi identificarea problemelor şi a soluţiilor de remediere a acestora. În acelaşi timp, Departamentul de Cercetare-Dezvoltare lucrează la obţinerea unui produs modern, prin optimizarea procesului de producţie şi, implicit, prin îmbunătăţirea siguranţei şi eficienţei vaccinale, astfel încât să poată fi produs vaccinul gripal trivalent în condiţii de siguranţă”, a explicat comandantul Institutului “Cantacuzino”.

Întrebat când ar urma să fie gata vaccinul antigripal, Florin Oancea a răspuns că sunt desfăşurate activități de cercetare-dezvoltare pentru a se vedea ce nu a funcţionat la prima încercare de producție a vaccinului antigripal. ”Ştim că, în 2011-2013, au fost probleme cu acest vaccin, atât ţinând de produsul în sine, cât şi de aria de producţie. Ce încercăm acum este să avem un produs sigur, deja prima testare făcută la sfârşitul primăverii, începutul verii ne-a dat rezultate îmbucurătoare şi sper ca la sfârşitul acestui an să avem un produs sigur şi să reuşim să raportăm că avem un produs pe care să îl transferăm tehnologic într-o altă arie”, a adăugat colonelul Oancea.

Comandantul Institutului “Cantacuzino” a completat afirmând că perioada de testare se va încheia în câteva luni, iar, dacă lucrurile merg bine, vaccinul gripal ar putea fi scos pe piaţă anul viitor.

Citit 1124 ori Ultima modificare Marți, 03 Noiembrie 2020 17:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.