Ministerul Sănătății va suplimenta numărul de locuri de la rezidențiat

Ministerul Sănătății va suplimenta numărul de locuri de la rezidențiat
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Peste 4.300 de absolvenţi ai facultăţilor de medicină, medicină dentară şi farmacie au susţinut, duminică, la Romexpo, concursul de rezidenţiat, preşedintele comisiei centrale de rezidenţiat, secretarul de stat Horaţiu Moldovan, anunţând că Ministerul Sănătăţii va suplimenta numărul de locuri, astfel încât toţi candidaţii declaraţi admişi să-şi găsească un loc de rezidenţiat şi să se poată forma într-o specialitate, transmite Mediafax.

"În acest an, există un număr mare de candidaţi la nivel naţional - 11.949, dintre care la medicină 6.396, la farmacie 2.544, la medicină dentară 3.003. Există, de asemenea, mai multe posturi şi locuri pe care aceştia pot să fie plasaţi în urma acestui concurs: aproximativ 4.500 la la medicină, 1.219 la medicină dentară şi 1.214 la farmacie.

Promovează acest concurs de rezidenţiat toţi cei care au depăşit 60 la sută din punctajul maxim. "Am avut în vedere şi specialităţile deficitare de care este nevoie în mod special în această etapă şi aici mă refer la medicina de familie, boli infecţioase, epidemiologie, medicină de laborator, radiologie. Pe lângă acestea, nu au fost neglijate disciplinele importante: chirurgie generală, medicină internă şi subspecialităţile lor", a afirmat Horaţiu Moldovan.

Citit 1402 ori Ultima modificare Luni, 16 Noiembrie 2020 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.