Opt din zece medici gălăţeni vor să se vaccineze anti-COVID

Opt din zece medici gălăţeni vor să se vaccineze anti-COVID

Din 706 medici chestionați, 569 vor să se vaccineze
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)
7 comentarii

Cadrele medicale din România se află în fruntea listei persoanelor care vor avea prioritate la vaccinarea anti-COVID. Cu toate acestea, nu toți angajații din sistemul sanitar sunt de acord cu această măsură. Chiar și unii medici sunt reticenți, din cauza necunoscutelor care planează încă în privința viitorului vaccin. Mai exact, cei care nu ar vrea să se vaccineze se tem de posibilele efecte adverse.

O listă întocmită de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Galați arată că în jur de 65 la sută din personalul medical, de îngrijire și TESA din unitățile sanitare publice și private din județul Galați vor să se vaccineze anti-COVID. Strict în privința medicilor și a personalului cu studii superioare din Galați, proporția celor care sunt de acord cu vaccinarea este de peste 80 la sută.

"Concret, din 5.775 de cadre medicale, de îngrijire și personal TESA, din unitățile sanitare de stat și private, vor să se vaccineze 3.786 de angajați, adică 65,56 la sută din totalul celor chestionați. În pirivința medicilor, din 706 medici, 569 vor să se vaccineze, ceea ce înseamnă o proporție de 80,6 la sută", a precizat Ani Nistor, purtătorul de cuvânt al DSP Galați.

Din datele disponibile reiese că personalul medical din Galați este în mai mică măsură reticent în privința vaccinării anti-COVID, în comparație cu media națională. Cifrele disponibile pe plan națională arată că doar aproximativ jumătate din cadrele medicale s-au înregistrat pentru viitoarea campanie de vaccinare.

Soluția este în mâna autorităților

Epidemiologul Emilian Popovici consideră însă că încrederea medicilor în vaccin este vitală pentru modul în care va fi influențată populația, iar declarații precum cele făcute de medicul Monica Pop (care a afirmat că nu se va vaccina: ”Dacă, Doamne ferește, faceți leucemie”) produc foarte mult rău. ”Este o reticență care apare dintr-o lipsă suficientă de informare. Ar trebui să se transmită informații către grupele socio-profesionale care sunt vizate cu prioritate de vaccinare, informație clară și cu toate amănuntele care sunt acum la dispoziție. S-ar putea ca reacția să fie mai pozitivă. Trebuie transmise oficial aceste informații despre vaccinul făcut de Pfizer sau Astra ZenecaMinisterul Sănătății ar trebui să facă o informare mai amănunțită și completă vizavi de caracteristicile vaccinului. Eu cred că de la asta pleacă, de la informare, atunci când îți cumperi o mașină nouă nu o cumperi fără să știi ce caracteristici are”, a spus Emilian Popovici, pentru Europa Liberă.

CITEŞTE ŞI: Un medic militar din Galați va conduce Spitalul de Urgență de la Sibiu

Citit 2459 ori Ultima modificare Luni, 23 Noiembrie 2020 18:10

7 comentarii

 • postat de dim Luni, 23 Noiembrie 2020 23:15 89.137.230.*** Link la comentariu
  0
  2

  Vaccinarea nu poate fi obligatorie decat in regimurile totalitare. E bine sa ne vaccinam totusi ca sa nu mai murim.

  Raportează
 • postat de Iron IQ Duminică, 22 Noiembrie 2020 21:24 90.68.85.*** Link la comentariu
  1
  4

  Asta este adevărul, Galațiul are doar 10 medici, restul sunt felceri!

  Raportează
 • postat de oarecare Sâmbătă, 21 Noiembrie 2020 17:13 5.13.251.*** Link la comentariu
  14
  21

  Cine are nevoie de vaccin e liber sa se vaccineze, cei care au imunitatea buna nu pot fi obligati.
  Lasati vrajeala .... "ca trebuie, ca e bine, ca e fara efecte secundare" !

  Raportează
 • postat de Realitatea Sâmbătă, 21 Noiembrie 2020 10:54 93.122.248.*** Link la comentariu
  13
  12

  Nu ar trebui să se teamă de posibilele efecte secundare ale vaccinului. Măștile de față cărora li s-au plătit milioane de euro nu au avut niciun efect negativ. Nimeni nu a primit 1 mască de gură și milioane de euro a dispărut. Vaccinul merge la fel, lăudarea politică la televizor fără a explica unde se duc cu adevărat milioane de euro pentru un vaccin care va dispărea ca măștile de față și populația tace. Care medic poate păstra acest vaccin la Min -70 ? Trebuie să viziteze 80% din populație pe drumuri de pământ cu o căruță de cai.
  Mai rău decât Covid-19 este corupția pentru care nu există vaccin, ci doar fonduri europene.

  Raportează
 • postat de Marian Sâmbătă, 21 Noiembrie 2020 07:52 86.124.194.*** Link la comentariu
  15
  19

  Ne vaccinam de cand ne nastem, apoi pe masuram ce crestem primim alte vaccinuri care ne feresc de boli, ex: poliomelita, rujeola, rubeola, hepatita B, tetanos, difterie, etc. Tot prin vaccinare a fost combatuta Ebola, malaria...
  Specialistii au depus eforuri pentru a elabora un vaccin care a fost deja testat pe mii de oameni, atunci de ce nu ne-am vaccina si acum, altfel nu vad cum sa scapam de pandemia de covid 19 si toate efectele dezastruoase ale acesteia.

  Raportează
 • postat de Medic batran Sâmbătă, 21 Noiembrie 2020 07:48 5.13.148.*** Link la comentariu
  14
  8

  Medicii din spitale se vor vaccina, dar ce facem cu cei din ambulatoriu? DSP va face ceva si cu acestia? Doar cei din spitale conteaza? Daca nu ii vaccinati pe toti cei ce lucreaza in sanatate, nu puneti in pericol pacientii?

  Raportează
 • postat de Tudor V Sâmbătă, 21 Noiembrie 2020 03:50 89.136.0.*** Link la comentariu
  7
  10

  Poate fi utila mprecizarea conform careia cei din zona medicala care refuza vaccinarea nu sunt medici sau cadre medicale ci fac parte din segmentul TESA inclusiv din sindicate si minister, neavand efectiv tangenta cu activitatea de combatere a epidemiei (poate doar citit de situatii si semnat stat de plata cu efigia MS)! Medicii si personalul auxiliar implicat, respectiv cei ce au trecut si supravietuit infectarii este de acord cu vaccinul! Bine si aici pot exista exceptii de necomentat! Ca in orice padure!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.