Medicii suspectează o nouă sechelă de pe urma COVID-19

Medicii suspectează o nouă sechelă de pe urma COVID-19
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Febra, durerile musculare, durerile de cap, tusea şi dificultăţile de respiraţie sunt simptome pe care am învăţat să le asociem şi cu infecţia cu SARS-CoV-2. Boala COVID-19 mai are însă multe secrete. „Începem să ne uităm după manifestări mai puţin obişnuite, care adesea produc invalidităţi pacienţilor noştri, la câteva luni după ce se vindecă de COVID-19”, informează Digi24, citând un articol din The New York Times.

Dr. William W. Li, preşedintele unei fundaţii medicale, a dezvăluit că, după vindecare, unii pacienţi au mărturisit că le-ar fi căzut dantura. Dinţii s-au colorat, s-au spart şi au căzut pur şi simplu, fără ca respectivii să simtă vreo durere, potrivit aceleiaşi surse. O femeie de 43 de ani, Farah Khemili, care a recunoscut că avea probleme cu dantura, a povestit că a simţit, atunci când mesteca gumă, cum i se mişcă un dinte, iar a doua zi s-a trezit efectiv că i-a căzut. Alţi pacienţi au relatat experienţe similare. „Este extrem de rar ca dinţii să cadă pur şi simplu. Însă probleme dentare deja existente se pot agrava ca urmare a unei infecţii cu SARS-CoV-2”, a explicat dr. David Okano, specializat în paradontologie.

„SARS-CoV-2 face ravagii în momentul în care se leagă de proteina receptoare ACE-2, care este omniprezentă în corpul uman. Nu o găsim numai în plămâni, ci şi în celulele nervoase şi endoteliale. În consecinţă, este posibil ca virusul să fi afectat vasele de sânge care asigurau hrănirea dinţilor”, a spus, la rândul ei, dr. Li.

Citit 1502 ori Ultima modificare Luni, 07 Decembrie 2020 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.