Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Febra, durerile musculare, durerile de cap, tusea şi dificultăţile de respiraţie sunt simptome pe care am învăţat să le asociem şi cu infecţia cu SARS-CoV-2. Boala COVID-19 mai are însă multe secrete. „Începem să ne uităm după manifestări mai puţin obişnuite, care adesea produc invalidităţi pacienţilor noştri, la câteva luni după ce se vindecă de COVID-19”, informează Digi24, citând un articol din The New York Times.
Dr. William W. Li, preşedintele unei fundaţii medicale, a dezvăluit că, după vindecare, unii pacienţi au mărturisit că le-ar fi căzut dantura. Dinţii s-au colorat, s-au spart şi au căzut pur şi simplu, fără ca respectivii să simtă vreo durere, potrivit aceleiaşi surse. O femeie de 43 de ani, Farah Khemili, care a recunoscut că avea probleme cu dantura, a povestit că a simţit, atunci când mesteca gumă, cum i se mişcă un dinte, iar a doua zi s-a trezit efectiv că i-a căzut. Alţi pacienţi au relatat experienţe similare. „Este extrem de rar ca dinţii să cadă pur şi simplu. Însă probleme dentare deja existente se pot agrava ca urmare a unei infecţii cu SARS-CoV-2”, a explicat dr. David Okano, specializat în paradontologie.
„SARS-CoV-2 face ravagii în momentul în care se leagă de proteina receptoare ACE-2, care este omniprezentă în corpul uman. Nu o găsim numai în plămâni, ci şi în celulele nervoase şi endoteliale. În consecinţă, este posibil ca virusul să fi afectat vasele de sânge care asigurau hrănirea dinţilor”, a spus, la rândul ei, dr. Li.

Citit 1189 ori Ultima modificare Luni, 07 Decembrie 2020 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.