Cioloș anunță schimbarea paradigmei în sistemul sanitar

Cioloș anunță schimbarea paradigmei în sistemul sanitar
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Copreşedintele Alianţei USR PLUS, Dacian Cioloş, a declarat, luni, 1 februarie 2021, într-o conferință de presă, că în coaliţia de guvernare se va stabili, împreună cu premierul Florin Cîţu, un calendar al organizării de concursuri în deconcentrate şi în sistemul de sănătate. El a menţionat că spitalele trebuie să fie conduse de oameni recrutaţi pe bază de competenţă, nu de "sinecuri" politice, conform Agerpres.

Cioloş a spus că ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, va face reforma în sănătate indiferent cât va deranja "această schimbare de paradigmă". "Vlad va trebui să aibă echipa lui definitivată la minister cât mai repede şi sper că numirile de secretari de stat să se facă cât mai repede şi va începe acest program de reformă care nu se va putea face nici în trei săptămâni, nici într-o lună, dar la care noi ne-am angajat în acest mandat”, a arătat fostul premier.

Referitor la incendiul de la Spitalul "Matei Balş", Dacian Cioloş a afirmat că, în ultimii 20 de ani, mai mult de jumătate dintre miniştrii sănătăţii au fost de la PSD. "Văd că deja s-au trezit să caute vinovaţi când problemele pe care le avem în sănătate sunt probleme sistemice, care s-au acumulat de ani de zile. O grămadă de gunoi a fost pus sub preş pentru că nimeni nu a avut curajul să abordeze frontal aceste lucruri. Vlad Voiculescu îşi începe mandatul care este foarte clar de profesionalizare în sănătate, de transparenţă în modul în care se cheltuie banii şi de reformă şi va face aceste lucruri indiferent de cât deranjează sau nu faptul că vor fi numiţi manageri competenţi şi profesionişti în fruntea spitalelor", a adăugat copreședintele USR PLUS.

Citit 1803 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Februarie 2021 14:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.