Telemedicina, în dezbatere publică

Telemedicina, în dezbatere publică
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică un proiect cu privire la serviciile de telemedicină acordate în România. Documentul are în vedere și stabilirea specialităţilor pentru care pot fi acordate astfel de servicii. Proiectul de hotărâre de Guvern prevede un număr de 49 de specialităţi în care pot fi acordate servicii de medicină la distanţă: de la anatomie patologică, alergologie, boli infecţioase, cardiologie sau chirurgie generală, până la medicină internă, medicina muncii, medicina de familie, dar şi nefrologie, neonatologie sau psihologie şi psihoterapie.

În acest mod, spun autoritățile, sunt acoperite, în mare parte, specialităţile care necesită consultaţii de la distanţă, dar pentru care nu este necesară decât în anumite circumstanţe prezenţa fizică a pacientului într-un cabinet medical.

În nota de fundamentare a proiectului se precizează că măsurile sunt luate pentru a preveni îmbolnăvirea populaţiei, dar şi pentru a îmbunătăţi sau menţine starea de sănătate a pacienţilor.

Autorităţile cred că serviciul de telemedicină va deveni de bază la nivel mondial în contextul pandemic actual. Serviciile de telemedicină se caracterizează, în documentul citat, prin posibilitatea de a transmite imediat informaţii între profesionişti din domeniul sănătăţii şi pacienţi.

Citit 868 ori Ultima modificare Luni, 08 Februarie 2021 17:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.