Grecia va testa ”tratamentul miraculos” descoperit în Israel

Grecia va testa ”tratamentul miraculos” descoperit în Israel
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Un nou tratament pentru coronavirus, dezvoltat în Israel, a trecut cu succes de prima fază de testare și a ajutat numeroase cazuri moderate până la grave de COVID-19, ducând la recuperare rapidă. Reprezentanții Centrului Medical Ichilov din Tel Aviv au declarat că substanța numită EXO-CD24, descoperită de profesorul Nadir Arber, a fost administrată unui număr de 30 de pacienți cu forme moderate sau grave de boală. Toți pacienții s-au recuperat rapid, 29 dintre ei în doar cinci zile, informează "The Times of Israel", potrivit "Viața medicală".

Medicamentul combate aşa-numita "furtună de citokine" - o reacție imună potențial letală în infecția cu coronavirus, despre care se crede că este responsabilă pentru o mare parte din decesele asociate bolii.

Tratamentul se bazează pe exozomi - mici saci cu lichid pe care organismul îi folosește pentru comunicarea intercelulară - pentru a transporta proteina CD24 în plămâni. Profesorul Nadir Arber a cercetat zeci de ani această proteină. Preparatul este inhalat o dată pe zi, timp de câteva minute, cinci zile.

Acum medicamentul va trece la noua fază de testare, dar reprezentanții spitalului vorbesc deja despre o posibilă schimbare de paradigmă în tratamentul cazurilor grave de COVID-19.

Grecia este prima țară din UE care a anunțat că va participa la studiile clinice pentru noul medicament. Specialiștii din cadrul celui mai mare spital din Grecia vor verifica eficacitatea noului tratament, detaliile fiind stabilite în urma întâlnirii dintre prim-ministrul grec, Kyriakos Mitsotakis, și premierul Benjamin Netanyahu, la Ierusalim, luni, 8 februarie.

Citit 1688 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Februarie 2021 17:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.