Vaccinul AstraZeneca, testat pe copii

Vaccinul AstraZeneca, testat pe copii
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de Universitatea Oxford şi AstraZeneca va fi testat pe copii, într-un nou studiu clinic desfășurat în Marea Britanie, informează The Guardian, citat de News.ro. Cercetătorii vor folosi 300 de voluntari pentru a stabili dacă serul - cunoscut sub numele ChAdOx1 nCoV-19 - produce un răspuns imun puternic la copiii cu vârste cuprinse între 6 şi 17 ani.

Vaccinul dezvoltat de Oxford şi AstraZeneca este unul dintre cele trei aprobate pentru utilizare în Marea Britanie şi în Uniunea Europeană, alături de cele realizate de Pfizer/BioNTech şi Moderna. Serul Oxford/AstraZeneca a fost aprobat pentru utilizarea în cazul persoanelor cu vârste de peste 18 ani, în două doze, administrate la o distanţă de patru până la 12 săptămâni.

"Având în vedere că cei mai mulţi copii sunt oarecum neafectaţi de coronavirus şi este puţin probabil să se simtă rău infectaţi fiind, este important să stabilim nivelul de siguranţă şi răspunsul imun al vaccinului la copii şi tineri. Prin aceste noi studii vom afla mai multe privind controlarea SARS-CoV-2 la aceste grupe de vârstă", a spus profesorul Andrew Pollard, cercetător-şef în cadrul studiului pentru vaccinul Oxford.

Citit 1311 ori Ultima modificare Luni, 15 Februarie 2021 17:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.