Cardiologie intervențională și condiții mai bune pentru tinerii cu dizabilități

Cardiologie intervențională și condiții mai bune pentru tinerii cu dizabilități
Proiecte de peste 14 milioane lei ale Consiliului Județean Galați
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Marți, 23 februarie, va avea loc o nouă ședință ordinară a Consiliului Județean Galați cu 31 de puncte pe ordinea de zi. Dintre acestea, am remarcat două interesante proiecte de investiții, cu o valoare de peste 14 milioane de lei.

Mai întâi, discutăm despre proiectul de hotărâre de aprobare a proiectului tehnic şi a documentaţiei de execuţie privind amenajarea secției de cardiologie intervențională la Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” din Galați. Iniţierea acestui proiect de hotărâre a fost determinată de necesitatea aplicării corecte a prevederilor privind aprobarea documentaţiilor tehnico-economice pentru lucrările de investiţii de interes judeţean.

Prin soluţia propusă se realizează următoarele lucrări: pereți de compartimentare interioară din zidărie de cărămidă cu grosimea de 11,5 cm, tencuieli pentru pereți interior și tavane (eliminarea tavanelor false existente), refacerea acestora și vopsirea cu material antibacterian pe toată înălțimea pereților, inclusiv tavane, refacere pardoseli, înlocuirea tâmplăriei din HPL. Ușile saloanelor, rezervelor și a grupurilor sanitare vor fi glisante, iar cele care permit accesul pe culoar vor fi batante.

Totodată, se propune dotarea secției cu echipamente medicale, precum sistem radiologic cu braț, sistem electrofiziologie cardiacă și stimulator cardiac, sistem cartografiere color 3D, defibrilatoare, set stație centrală de monitorizare și monitoare funcții vitale, coagulometru, ecograf cardiologic, laringoscop cu trusă de intubare și nemedicale (paturi, noptiere, birouri, mese, scaune, dulapuri etc). Valoarea totală a investiţiei este de peste opt milioane lei.

Două case de tip familial şi un centru de zi

Un alt proiect de hotărâre se referă la aprobarea indicatorilor tehnico-economici rezultaţi din studiul de fezabilitate privind realizarea obiectivului de investiţie: închiderea Centrului de asistenţă pentru copilul cu cerinţe educative speciale din Galaţi. Valoarea totală a investiţiei este de peste 6,5 milioane lei.

Astfel, proiectul prezintă două componente. Este vorba, în primul rând, de construirea şi dotarea a două case de tip familial în municipiul Galaţi, strada Ionel Fernic nr.4A pe un teren cu o suprafaţă de 2.136 metri pătrați, dat în administrarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Noua locaţie se află în imediata vecinătate cu un centru medical – medicină de familie, iar în apropiere se află Școala Specială "Constantin Pufan", astfel încât copiii înscrişi la această şcoală să nu necesite transport pentru a ajunge la cursuri. Spaţiul locativ va fi suficient, structurat, amenajat şi dotat în conformitate cu standardele minime în vigoare, având în vedere existenţa spaţiului propice pentru fiecare copil/tânăr şi posibilităţile de personalizare a acestuia. Capacitatea serviciului nou înfiinţat va fi de 12 beneficiari/casă cu respectarea cerinţelor minimale referitoare la spaţiile de dormit (6mp/beneficiar), încăperi sanitare, dotare minimă a bucătăriei, dotarea minimă cu instalaţii electrice.

De asemenea, se are în vedere reabilitarea/modernizarea și dotarea imobilului situat în strada Blaj nr.11 A, odată cu înfiinţarea noilor case de tip familial în vederea deschiderii Centrului de zi. Ținând cont de suprafaţa mare a clădirii, partea nefolosită va găzdui alte servicii sociale. Centrul de zi îşi va desfăşura activitatea la parter şi va fi structurat astfel: sală de kinetoterapie, cabinete logopedie, cabinete psihologice, săli de aşteptare, cameră multisenzorială, vestiar personal, cabinet medical, birouri personal, băi beneficiari, băi personal. Centrul de zi oferă servicii specializate de educaţie specifică, terapie şi activităţi vocaţionale şi de recuperare menite să pregătească beneficiarii pentru atingerea maximului de potenţial, etalon fiind viaţa independentă. Capacitatea centrului va fi de 20 beneficiari/lună.

Citit 1184 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Februarie 2021 00:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.