Sâmbătă, puteți merge să donați sânge

Sâmbătă, puteți merge să donați sânge
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În cazul în care doriți să donați sânge, dar programul de lucru din timpul săptămânii nu vă permite, o puteți face sâmbăta aceasta, 27 februarie, la Centrul Regional de Transfuzie Sangvină (CRTS) Galați. La fel ca în lunile precedente, Centrul situat pe strada Regiment 11 Siret nr. 48A este deschis și în ultima sâmbătă din februarie, între orele 7,00 și 13,00.

Donarea de sânge nu este dureroasă și are chiar beneficii pentru organismul donatorului, iar din sângele obținut de la o singură persoană pot fi salvate trei vieți. "Îi îndemnăm pe cât mai mulți gălățeni să vină și să doneze, deoarece nevoia de sânge și de preparate pe bază de sânge din spitale este foarte mare. Din păcate, destul de multe persoane care vin la Centru și vor să doneze nu o pot face, deoarece rezultatele analizelor de sânge nu le permit acest lucru", a precizat Camelia Stoichicescu, directoarea CRTS Galați.

După ce aţi donat, veţi obţine o adeverinţă pentru o reducere de 50 la sută la transportul în comun, valabilă pentru 30 de zile. Angajaţii care donează beneficiază şi de o zi liberă, la cerere. De asemenea, donatorii primesc şi şapte bonuri de masă.

Citit 1957 ori Ultima modificare Vineri, 26 Februarie 2021 00:31

1 comentariu

 • postat de Dan
  Joi, 25 Februarie 2021 12:45
  194.105.20.***
  Este foarte bine ca, avand in vedere nevoia de sange si produse din sange, CRTS Galati a luat decizia ca ultima zi de sambata din fiecare luna sa fie lucratoare.
  Ca si donator, pe langa avantajele enumerate in articol (zi libera, bonuri si reducere transport), le-as mai spune celor care se gandesc sa doneze:
  1. Donatorii primesc, dupa fiecare donare, următoarele analize gratuite: RH; Grupa sanguină; Hepatita B, C; HIV(SIDA); TPHA (siffilis); ALT (probe hepatice);
  2. 450ml sange reprezinta o donare, cantitate ce SE REFACE ca volum in 60 min., iar celular în 2-3 săptămâni;
  3. Trusa de donare e sterila si de unica folosinta;
  5. Procesul de donare in sine dureaza doar 15 minute cu tot cu completarea actelor. Dureaza ceva mai mult pana iti vine randul ...
  Nu este greu deloc, conteaza doar sa te gandesti la semenii tai aflati in suferinta!
  0
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.