Dispozitiv medical revoluționar

Dispozitiv medical revoluționar
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

O tehnologie nouă și portabilă care vizualizează trombii (cheagurile de sânge - n.r.) în fluxul sangvin pare a fi o soluție promițătoare în îmbunătățirea screeningului și tratamentului accidentelor vasculare cerebrale, infarctului miocardic și insuficienței pulmonare induse de coronavirus.

În cadrul unei premiere mondiale, invenția biomedicală a oamenilor de știință de la Australian National University (ANU) poate măsura „caracterul lipicios” al cheagurilor de sânge și le poate „cântări optic”, pentru a evalua riscul la care este supus pacientul.

„Noi putem acum să măsurăm proprietatea unui cheag de sânge de a fi lipicios până la o singură plachetă sangvină și am redus dramatic dimensiunea invenției noastre, astfel încât să poată fi montată pe un birou mic sau pe spațiul unei bănci într-un spital sau în alt mediu de acordare a îngrijirilor medicale”, a explicat dr. Steve Lee, liderul echipei de la ANU, citat de medicalxpress.com, potrivit viata-medicala.ro.

Noua tehnologie imagistică de mare viteză este cunoscută sub numele de COSI. Tehnologia a scos la iveală în cadrul experimentelor modul în care plachetele sangvine individuale se „atrag și circulă” de-a lungul unei fibre de colagen sub fluxul sanguin.

Citit 1556 ori Ultima modificare Luni, 08 Martie 2021 19:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.