Ce spune ANMDM despre vaccinul AstraZeneca

Ce spune ANMDM despre vaccinul AstraZeneca
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) din România spune că nu există deocamdată dovezi care să confirme că imunizarea cu serul produs de Oxford/AstraZeneca a provocat formarea de cheaguri de sânge, iar acestea nu sunt incluse ca reacții adverse la vaccin.

Reprezentanții instituției care aprobă medicamentele ce intră pe piața din România subliniază, în schimb, că beneficiile vaccinului continuă să depășească riscurile.

"Numărul evenimentelor tromboembolice la persoanele vaccinate nu este mai mare decât cel observat la populația generală. Începând cu 10 martie 2021, au fost raportate 30 de cazuri de evenimente tromboembolice în rândul celor cinci milioane de persoane vaccinate cu vaccinul COVID-19 AstraZeneca în Spațiul Economic European. Cele mai frecvente reacții adverse la vaccinul împotriva COVID-19 produs de AstraZeneca au fost de obicei de intensitate ușoară sau moderată și s-au ameliorat în câteva zile după vaccinare", mai transmite ANMDM, citând surse din cadrul Agenției Europene a Medicamentului.

Citit 1669 ori Ultima modificare Joi, 18 Martie 2021 22:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.