(VIDEO) Cifre alarmante ale pandemiei de COVID-19 la Galați. Prefectul face apel la respectarea normelor sanitare
Foto: Marian Calestru

(VIDEO) Cifre alarmante ale pandemiei de COVID-19 la Galați. Prefectul face apel la respectarea normelor sanitare
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Noul prefect al județului Galați, Gabriel Aurelian Panaitescu, a tras un semnal de alarmă joi, 18 martie, cu privire la creșterea ratei de infectare cu noul coronavirus, mai ales în municipiul reședință de județ, acolo unde aceasta a ajuns în aproape zece zile de la 1,9 la 2,84 la mia de locuitori, apropiind orașul de intrarea în scenariul roșu al pandemiei, cu restricțiile de rigoare.

”Observ, tot mai, des grupuri de tineri și de adulți care ignoră regulile privind purtarea măștii de protecție și nu este bine ce se întâmplă. Tinerii sunt vectori de transmitere a virusului și lucrurile trebuie să se schimbe”, a precizat Gabriel Panaitescu, făcând un apel, prin intermediul mass-media, la respectarea regulilor sanitare. ”Este nevoie să ne protejăm pe cât mai mult posibil și aș dori ca pe lângă purtarea corespunzătoare a măștii de protecție, gălățenii să înțeleagă și necesitatea limitării deplasărilor neesențiale”, a adăugat prefectul județului.

Gravitatea situației este descrisă cât se poate de elocvent de numărul paturilor de la ATI existente la acest moment în Galați, cu precizarea că la nivelul Spitalului Județean Clinic de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” toate cele 16 paturi de la terapie intensivă sunt ocupate în acest moment. ”La Spitalul de Pediatrie sunt cinci paturi, dar doar pentru acest segment de vârstă, la Maternitate cinci, dar, evident doar pentru femei și doar două locuri la ATI mai sunt libere în acest moment la Spitalul Militar”, a prezentat situația Gabriel Panaitescu. Prefectul gălățean a adăugat că, împreună cu Consiliul Județean, se fac eforturi pentru creșterea numărului de paturi de terapie intensivă în județ, lucru neconcretizat până în prezent, la aproape 13 luni de la debutul pandemiei de SARS-CoV-2 în România.

La rândul lor, reprezentanții poliției și ai jandarmeriei prezenți la întâlnirea cu jurnaliștii gălățeni au insistat pe nevoia respectării cu strictețe a tuturor regulilor impuse, în contextul în care cifrele pandemiei sunt, din nou, îngrijorătoare. ”Vor continua acțiunile integrate ale poliției, jandarmeriei, împreună cu colegii de la ITM și rugăm cetățenii să facă sesizări la 112 acolo unde nu se respectă restricțiile sanitare”, a precizat comisarul șef Cornel Mototolea, conducătorul IPJ Galați, în timp ce colonelul Florin Simionel, împuternicit în funcția de inspector-șef al IJJ Galați, a transmis același apel de respectare a HG 293 din 10 martie, menționând, totodată, condițiile în care se pot organiza acțiuni de protest în pandemie.

Galațiul a depășit pragul de 22.000 de infectări [detalii]

Citit 5712 ori Ultima modificare Sâmbătă, 20 Martie 2021 01:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.