Centrele de permanență, controlate din nou

Centrele de permanență, controlate din nou
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Echipe mixte formate din inspectori ai Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) și ai Direcției de Sănătate Publică au continuat verificarea modului în care este asigurată asistența medicală primară în centrele de permanență din județul Galați. Au fost controlate unitățile din Bălăbănești, Cavadinești și Berești.

Dacă, anterior, în cazul centrelor din Cavadinești și Berești, medicii care ar fi trebuit să fie de gardă nu au fost de găsit, cu ocazia celei mai recente acțiuni nu au mai fost depistate astfel de situații. "Rezultatul controalelor din această lună dovedește intrarea în normalitate, în ceea ce privește activitatea centrelor de permanență verificate. Faptul că nu a fost cazul să fie aplicate sancțiuni din nou este o dovadă a asumării responsabilității de către medicii de familie, care au încheiat contracte cu CAS Galați pentru asigurarea acestui tip de servicii. Trebuie să menționez că un rol important l-au avut și reprezentanții acestei categorii socio-profesionale, atât președintele Asociației Medicilor de Familie, cât și președintele Asociației Patronatului Medicilor de Familie", a declarat directorul general al CAS Galați, George Toderașc.

Reprezentanții CAS spun că acțiunile de control vor continua și că vor fi extinse și în cazul altor categorii de furnizori de servicii medicale.

Citit 923 ori Ultima modificare Marți, 23 Martie 2021 21:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.