După cât timp de la infectarea cu SARS-CoV-2 te poți vaccina în siguranță

După cât timp de la infectarea cu SARS-CoV-2 te poți vaccina în siguranță
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ministerul Sănătăţii a trasmis că experţii recomandă vaccinarea şi pentru persoanele care au fost deja infectate cu SARS-CoV-2, deoarece nu a fost stabilită durata imunităţii dobândite în urma bolii, aceasta putând varia de la o persoană la alta.

Pentru persoanele care s-au infectat înainte de prima doză a vaccinului, specialiştii precizează că aceasta poate fi administrată la cel puţin 14 zile de la finalizarea izolării pentru pacienţii asimptomatici sau 14 zile de la dispariţia simptomelor, pentru cei simptomatici. Pentru persoanele care s-au infectat după prima doză de vaccin, specialiştii recomandă continuarea schemei cu cea de-a doua doză, fără reluarea primei doze, la cel puţin 14 zile de la finalizarea izolării, pentru pacienţii asimptomatici, sau la 14 zile de la dispariţia simptomelor, pentru cei simptomatici.

Persoanele care au primit tratament pentru COVID-19 cu anticorpi monoclonali (ex: Anakinra, Tocilizumab) sau plasmă convalescentă este recomandat să aştepte 90 de zile până la administrarea vaccinului, deoarece tratamentele menţionate pot reduce eficacitatea acestuia. Este recomandat ca persoanele confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2, cu sau fără simptome, să nu se vaccineze până nu trece perioada de timp precizată mai sus, în funcţie de situaţie.

Citit 1781 ori Ultima modificare Joi, 01 Aprilie 2021 09:42

1 comentariu

 • postat de DF
  Marți, 30 Martie 2021 16:07
  5.2.209.***
  N-AM INTELES NIMIC, DECI PENTRU PERSOANELE CARE AU FACUT BOALA DUPA CIT TIMP SE RECOMADA VACCINUL?
  4
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.