Evaluaţi acest articol
(11 voturi)
1 comentariu

Un tânăr în vârstă de 25 de ani, victimă a unui accident rutier în urma căruia risca să rămână paralizat, a reuşit să meargă a doua zi după ce a fost operat cu ajutorul robotului Mazor X, considerat cel mai performant robot din lume. Intervenția chirurgicală a avut loc la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. Managerul Spitalului de Neurochirurgie "Prof. dr. Nicolae Oblu", dr. Lucian Eva, a declarat că, în timpul accidentului rutier, tânărul a suferit o fractură de coloană lombară, care a devenit astfel instabilă. Pentru a elimina micile erori care puteau apărea în timpul intervenţiei chirurgicale, medicii au lucrat cu ajutorul robotului Mazor X, considerat cea mai performantă tehnologie din lume folosită în chirurgia spinală şi în neurochirurgie. Unitatea medicală este singura din ţară şi a doua din Europa care deţine o astfel de tehnologie de ultimă generaţie. Intervenţia chirurgicală a durat patru ore, echipa medicală fiind formată dintr-un medic neurochirurg, un medic ortoped, un rezident, doi bioingineri şi doi asistenţi medicali. La mai puţin de 24 de ore de la ieşirea din blocul operator, pacientul a reuşit să facă primii paşi.

Citit 728 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Aprilie 2021 18:26

1 comentariu

  • postat de Ocroteste doamne poporul tau..... Joi, 08 Aprilie 2021 10:14 89.39.81.*** Link la comentariu
    3
    6

    Cine este pacientul,,fiul cui nepotul cui,ce functie are si cat a dat spaga robotului ala ca sa-l repare la loc dupa accident?Intreb pentru un preten care sta la pat de cativa ani ,si e aproape de saltul cel mare.

    Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro