Scade numărul gălățenilor aflaţi în așteptarea vaccinării

Scade numărul gălățenilor aflaţi în așteptarea vaccinării
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Marți după-amiază, 6.400 de gălățeni mai erau înscriși pe listele de așteptare pentru vaccinarea împotriva COVID-19. Astfel, într-o singură zi, numărul persoanelor de pe liste a scăzut cu peste 1.000. Cu mici excepții, toți gălățenii care doresc imunizarea și care s-au înscris pe listele de așteptare vor să se vaccineze cu serul produs de compania Pfizer.

Luni, la Galați a fost adusă o nouă tranșă de vaccin Pfizer, constând în 2.418 doze. Potrivit informațiilor de pe platforma vaccinare-covid.gov.ro, marți, în județul nostru erau  disponibile pentru vaccinare 2.200 de locuri: 1.200 cu Pfizer, 661 cu Moderna și 391 cu AstraZeneca.

Locuri libere pentru vaccinarea cu Pfizer erau în centrele din Tecuci (Centrul 1 din Sala de spectacole "I. Petrovici"), Târgu Bujor (Centrul 1 de la Casa de Cultură), Berești (Sala de Sport), Cosmești (Căminul cultural) și Cudalbi (Căminul cultural "Tache Avramescu"), conform site-ului vaccin.live. Pentru Moderna, locuri libere erau la Corod (Centrul de la Școala gimnazială), Ivești (Centrul de la căminul cultural din satul Bucești) și Târgu Bujor (Centrul de la Casa de cultură). Pentru AstraZeneca, locuri disponibile erau la centrele din Galați (Baza Sportivă "Siderurgistul") și Tecuci (Oficiul Prefectural).

Serurile produse de Pfizer și Moderna au la bază o tehnologie foarte asemănătoare. Ambele vaccinuri previn în proporție foarte mare formele grave de COVID-19 (Pfizer - 95 la sută, Moderna - peste 94 la sută). Vaccinul AstraZeneca are o eficacitate dovedită de peste 60 la sută, însă aspectul important este că poate preveni formele severe și potențial mortale de COVID-19. Până în prezent, în România, nu a fost semnalat niciun caz de apariție a trombozelor în urma vaccinării cu acest ser. Oricum, riscul unei astfel de complicații este extrem de scăzut, incomparabil mai mic decât probabilitatea de apariție a trombozelor în cazul infecției propriu-zise cu SARS-CoV-2.

Citit 2320 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Aprilie 2021 11:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.