Centru mobil de vaccinare pentru zonele izolate din județul Galați, coordonat de Spitalul Militar

Centru mobil de vaccinare pentru zonele izolate din județul Galați, coordonat de Spitalul Militar
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

20 de centre mobile de vaccinare aflate în coordonarea Direcției Medicale a MApN vor acționa în sprijinul autorităților locale, în localitățile greu accesibile de pe teritoriul țării, la propunerea și solicitarea direcțiilor județene de sănătate publică. Un astfel de centru va merge și în zonele izolate din județele Galați și Brăila.

"Echipele vaccinatoare sunt formate din personal medico-sanitar din cadrul MApN (medici și asistenți medicali) și paramedici din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență, în funcție de numărul de beneficiari și de capacitatea spațiului de vaccinare amenajat în localitate", transmite MApN. Centrele mobile de vaccinare sunt organizate în containere asigurate de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, iar echipele mobile își desfășoară activitatea în spații puse la dispoziție de autoritățile locale și asigură, atunci când este nevoie, vaccinarea la domiciliu a persoanelor nedeplasabile.

Echipele și centrele mobile sunt arondate spitalelor militare. Pentru județele Galați și Brăila, centrul mobil este coordonat de Spitalul Militar de Urgență "Dr. Aristide Serfioti" Galați.

Celelalte centre sunt arondate după cum urmează: Spitalul Universitar Militar "Dr. Carol Davila" - pentru Ilfov, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu și Prahova; Centrul Medical de Diagnostic și Tratament Ambulatoriu București - pentru Buzău, Călărași și Ialomița; Spitalul Militar Pitești - pentru Vâlcea și Argeș; Spitalul Militar Constanța - pentru Constanța și Tulcea; Spitalul Militar Iași - pentru Iași, Neamț, Suceava și Botoșani; Spitalul de Urgență Focșani - pentru Vrancea, Bacău și Vaslui; Spitalul Militar Timișoara - pentru Timiș, Arad, Caraș Severin și Bihor; Spitalul Militar - pentru Sibiu, Alba, Hunedoara și Mureș; Spitalul Militar Cluj-Napoca - pentru Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj și Bistrița Năsăud; Spitalul Militar Brașov - pentru Brașov, Covasna și Harghita; Spitalul Militar Craiova - pentru Mehedinți, Dolj, Gorj și Olt.

Totodată, transportul echipamentelor și materialelor necesare procesului de vaccinare, precum și transportul vaccinurilor pentru fiecare echipă de vaccinare vor fi asigurate de MApN, mai anunță ministerul.

Citit 3050 ori Ultima modificare Vineri, 23 Aprilie 2021 00:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.