Evaluaţi acest articol
(13 voturi)
2 comentarii

20 de centre mobile de vaccinare aflate în coordonarea Direcției Medicale a MApN vor acționa în sprijinul autorităților locale, în localitățile greu accesibile de pe teritoriul țării, la propunerea și solicitarea direcțiilor județene de sănătate publică. Un astfel de centru va merge și în zonele izolate din județele Galați și Brăila.

"Echipele vaccinatoare sunt formate din personal medico-sanitar din cadrul MApN (medici și asistenți medicali) și paramedici din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență, în funcție de numărul de beneficiari și de capacitatea spațiului de vaccinare amenajat în localitate", transmite MApN. Centrele mobile de vaccinare sunt organizate în containere asigurate de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, iar echipele mobile își desfășoară activitatea în spații puse la dispoziție de autoritățile locale și asigură, atunci când este nevoie, vaccinarea la domiciliu a persoanelor nedeplasabile.
Echipele și centrele mobile sunt arondate spitalelor militare. Pentru județele Galați și Brăila, centrul mobil este coordonat de Spitalul Militar de Urgență "Dr. Aristide Serfioti" Galați.
Celelalte centre sunt arondate după cum urmează: Spitalul Universitar Militar "Dr. Carol Davila" - pentru Ilfov, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu și Prahova; Centrul Medical de Diagnostic și Tratament Ambulatoriu București - pentru Buzău, Călărași și Ialomița; Spitalul Militar Pitești - pentru Vâlcea și Argeș; Spitalul Militar Constanța - pentru Constanța și Tulcea; Spitalul Militar Iași - pentru Iași, Neamț, Suceava și Botoșani; Spitalul de Urgență Focșani - pentru Vrancea, Bacău și Vaslui; Spitalul Militar Timișoara - pentru Timiș, Arad, Caraș Severin și Bihor; Spitalul Militar - pentru Sibiu, Alba, Hunedoara și Mureș; Spitalul Militar Cluj-Napoca - pentru Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj și Bistrița Năsăud; Spitalul Militar Brașov - pentru Brașov, Covasna și Harghita; Spitalul Militar Craiova - pentru Mehedinți, Dolj, Gorj și Olt.
Totodată, transportul echipamentelor și materialelor necesare procesului de vaccinare, precum și transportul vaccinurilor pentru fiecare echipă de vaccinare vor fi asigurate de MApN, mai anunță ministerul.

Citit 2421 ori Ultima modificare Vineri, 23 Aprilie 2021 00:04

2 comentarii

 • postat de Katia Joi, 22 Aprilie 2021 13:17 89.136.0.*** Link la comentariu
  0
  2

  Centre mobile de vaccinare se pot numi si redirectiona autospeciale de la ISU ori ambulanta, care sa aiba mobilitate reala, iar personalul sa intre in casele oamenilor care din diverse motive nu se pot deplasa la centrele fixe si imprastiate haotic dupa interesele politrucilor cj si capul catilor, moldovanilor, gheorghitilor si voiculestilor. Aceste centre se pot numi semi sau fals mobile, daca vor fi stationare, si nu se va fac deplasarea medicului de familie cu asistentul din dotare, sau acesti "voluntari" platiti din zona militara si nu numai (care oricum nu prea au ce face prin spitale, daca nu sunt angrenati in activitati specifice combaterii/tratarii covid 19). Un medic de tara afirma ca autoritatile vor fi surprinse de rezultatul unei mobilizari generale a personalului medical pentru vacciarea celor din mediul rural. Pe aclasi subiect a mentionat ca a ajutat la programare peste 8000 de persoane, dar unii au refuzat pe motiv ca nu au cum sa ajunga la Galati, Tecuci, Ivesti, Corod, fiind nevoita sa-i duca personal, ce e drept cu auto achizitionat pe cabinet, avand in responsabilitate sase comune cu 8 localitati componente. Am lsata mesaje similare pe paginile retelelor sociale ale oficialilor si parlamentarilor galateni, dar mare parte sunt sterse sau ignorate.

  Raportează
 • postat de George Joi, 22 Aprilie 2021 04:00 89.136.76.*** Link la comentariu
  3
  15

  Da PENTRU CEI DIN TULCEA CARE SUNT CEI MAI IZOLATI DATORITA RELIEFULUI DE DELTA,CEI DIN ORASE PRECUM SULINA, SFANTU GHEORGHE, SI SATE PRECUM CARAORMAN, loclitati in care nu se poate ajunge decat pe calea apei, MAPN de ce nu s-a dotat si cu o salupa militara sau salupa ambulanta transformata in centru de vaccinare? Chiar nu se gaseste printre cele cateva salupe ambulante una de transformat in centru de vaccinare? Sau Romania inca nu are nici macar o salupa ambulanta? Poate o salupa de la MAI incazul asta safie transformata in centru de vaccinare. Sigur MAI au salupe de interventii din care una poate fi transformata in centru de vaccinare.

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro